دوره 30، شماره 1 - ( 5-1403 )                   جلد 30 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tashkeh M, Zahedi Tajrishi K, Fathali Lavasini F, Ramezani Farani A, Farahani H. Adaptation and Factorial Structure of the Persian Version of the Sexual Mindfulness Measure for Married People. IJPCP 2024; 30 (1) : 4971.1
URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-4185-fa.html
تاشکه مجتبی، زاهدی تجریشی کمیل، فتحعلی لواسانی فهیمه، رمضانی فرانی عباس، فراهانی حجت الله. انطباق و ساختار عاملی پرسش‌نامه ذهن‌آگاهی جنسی در افراد متأهل ایرانی در سال 1401-1402. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1403; 30 (1)

URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-4185-fa.html


1- گروه روانشناسی بالینی، دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان (انستیتو روانپزشکی تهران)، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
2- گروه روانشناسی بالینی، دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان (انستیتو روانپزشکی تهران)، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. ، zahedi.k@iums.ac.ir
3- گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
چکیده:   (377 مشاهده)
اهداف این پژوهش با هدف بررسی روایی و پایایی نسخه فارسی پرسش‌نامه ذهن‌آگاهی جنسی در جمعیت ایرانی انجام شد. با وجود اهمیتی که ذهن‌آگاهی جنسی در رابطه رضایت‌بخش جنسی زوجین ایجاد می‌کند. ابزار مناسبی برای جهت سنجش این مؤلفه در جمعیت ایرانی وجود ندارد. ازاین‌رو برخورداری از مقیاسی روا و معتبر برای سنجش این سازه در پژوهش‌ها ضروری به نظر می‌رسد. 
مواد و روش ها این پژوهش از نوع مقطعی بود که در سال 1401-1402 و شامل 366 فرد متأهل بود. برای بررسی اهداف پژوهش از پرسش‌نامه ذهن‌آگاهی جنسی، ذهن‌آگاهی صفتی و پرسش‌نامه کارکرد جنسی استفاده شد. برای تحلیل داده‌ها از SPSS نسخه 25و نرم‌افزار AMOS استفاده شد. در بخش آمار توصیفی میانگین و انحراف استاندارد، فراوانی و همبستگی استفاده شد. همچنین در بخش آمار استنباطی از تحلیل رگرسیون تحلیل عاملی تأییدی گزارش شد. 
یافته ها نتایج تحلیل عاملی تأییدی نشان داد همسو با نسخه اصلی این پرسش‌نامه از دو عامل آگاهی و عدم قضاوت تشکیل شده است. یافته‌های بخش روایی همگرا نشان داد این پرسش‌نامه با کارکرد جنسی و ذهن‌آگاهی صفتی همبستگی مثبت و معنی‌دار داشت. میزان آلفای کرونباخ برای آگاهی جنسی برابر با 0/83 و برای عدم قضاوت برابر با 0/71 بود.
نتیجه گیری نسخه فارسی پرسش‌نامه ذهن‌آگاهی جنسی از ویژگی‌های روانسنجی مناسبی برخوردار است. نسخه فارسی پرسش‌نامه ذهن‌آگاهی جنسی را می‌توان در زمینه‌های تحقیقاتی و بالینی مربوط به کارکرد جنسی و ذهن‌آگاهی به کار برد. همچنین، درمان‌گران برای بهبود کارکرد جنسی مراجعین بهتر است به ذهن‌آگاهی جنسی به‌عنوان یک عامل مهم توجه و برای اهداف درمانی می‌توانند از این ابزار استفاده کنند. 
شماره‌ی مقاله: 4971.1
متن کامل [PDF 4553 kb]   (164 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (45 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: روانپزشکی و روانشناسی
دریافت: 1403/3/12 | پذیرش: 1403/8/6 | انتشار: 1403/5/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb