XML English Abstract Print


1- گروه روانشناسی بالینی، دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان (انستیتو روانپزشکی تهران)، دانشگاه علوم پزشکی ایران.
2- گروه روانشناسی بالینی، دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان (انستیتو روانپزشکی تهران)، دانشگاه علوم پزشکی ایران. ، zahedi.k@iums.ac.ir
3- گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
چکیده:   (66 مشاهده)
اهداف: این پژوهش با هدف بررسی روایی و پایایی نسخه فارسی پرسشنامه ذهن ­آگاهی جنسی در جمعیت ایرانی انجام گرفت. با وجود اهمیتی که ذهن ­آگاهی جنسی در رابطه رضایت بخش جنسی زوجین ایجاد می­ کند. ابزار مناسبی برای جهت سنجش این مولفه در جمعیت ایرانی وجود ندارد. از این­رو برخورداری از مقیاسی روا و معتبر برای سنجش این سازه در پژوهش ­ها ضروری به نظر می­رسد. 
مواد و روش ­ها: این پژوهش از نوع مقطعی بود که در سال 1402-1401 و شامل 366 فرد متاهل بود. برای بررسی اهداف پژوهش از  پرسشنامه ذهن­ آگاهی جنسی، ذهن ­اگاهی صفتی و پرسشنامه کارکرد جنسی استفاده شد. رای تحلیل داده از SPSS-25 و نرم­افزار AMOS استفاده شد. در بخش آمار توصیفی میانگین، انحراف استاندارد، فراوانی و همبستگی استفاده شد. همچنین در بخش آمار استنباطی از تحلیل رگرسیون تحلیل عاملی تاییدی گزارش شد.
یافته­ ها: نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که همسو با نسخه اصلی این پرسشنامه از دو عامل آگاهی و عدم قضاوت تشکیل شده است. یافته­ های بخش روایی همگرا نشان داد که این پرسشنامه با کارکرد جنسی و ذهن آگاهی صفتی همبستگی مثبت و معنادار داشت. میزان آلفای کرونباخ برای آگاهی جنسی برابر با 0/83 و برای عدم قضاوت برابر با 0/71 بود.
نتیجه­ گیری: نسخه فارسی پرسشنامه ذهن­آگاهی جنسی از ویژگی­ های روانسنجی مناسبی برخوردار است. نسخه فارسی پرسشنامه ذهن ­آگاهی جنسی را می­توان در زمینه­ های تحقیقاتی و بالینی مربوط به کارکرد جنسی و ذهن­ آگاهی به کار برد. همچنین، درمان­گران برای بهبود کارکرد جنسی مراجعین بهتر است به ذهن ­آگاهی جنسی به عنوان یک عامل مهم توجه کنند و برای اهداف درمانی می ­توانند از این ابزار استفاده کنند.
متن کامل [PDF 775 kb]   (21 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: روانپزشکی و روانشناسی
دریافت: 1403/3/12 | پذیرش: 1403/8/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb