دوره 26، شماره 3 - ( پاییز-ویژه نامه کووید ۱۹ 1399 )                   جلد 26 شماره 3 صفحات 387-374 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadpour M, Ghorbani V, Moradi S, Khaki Z, Foroughi A A, Rezaei M R. Psychometric Properties of the Iranian Version of the Coronavirus Anxiety Scale. IJPCP 2020; 26 (3) :374-387
محمدپور محسن، قربانی وجیهه، مرادی سمیرا، خاکی زینب، فروغی علی اکبر، رضایی محمدرضا. ویژگی‌های روان‌سنجی نسخه ایرانی مقیاس اضطراب کرونا. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1399; 26 (3) :374-387

1- گروه روانشناسی بالینی، دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان(انستیتو روانپزشکی تهران)، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
2- گروه روانشناسی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.
3- گروه روانشناسی بالینی، دانشکده پزشکی(پردیس بین الملل علوم و تحقیقات کرمانشاه)، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.
4- گروه طب اورژانس، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران. ، mohammadreza.rezaei@kums.ac.ir
اهداف: در شرایط همه‌گیری ویروس کرونا و تأثیر روان‌شناختی آن، ساخت ابزارهای مناسب برای سنجش جنبه‌های آسیب‌شناسی روانی آن ضروری است. بنابراین هدف پژوهش حاضر تعیین ویژگی‌های روان‌سنجی مقیاس پنج‌سؤالی اضطراب کرونا (شرمن لی) در نمونه ایرانی بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه ۳۹۹ نفر زن و مرد از جمعیت بزرگسال شهر کرمانشاه به روش نمونه‌گیری در دسترس مورد بررسی قرار گرفتند. برای بررسی روایی ‌هم‌گرا از پرسش‌نامه‌های ترس از کرونا و مقیاس دشواری در تنظیم هیجان و برای بررسی روایی واگرا از پرسش‌نامه پذیرش و عمل نسخه دوم استفاده شد. همچنین برای تعیین پایایی از روش همسانی درونی به شیوه آلفای کرونباخ و برای تعیین روایی سازه از تحلیل عاملی تأییدی به کمک نرم‌افزار لیزرل نسخه ۸/۸ استفاده شد.
یافته ها: ضریب آلفای کرونباخ برای نمره کل مقیاس ۹۱/۵ به دست آمد. مقیاس اضطراب کرونا همبستگی مثبت و معنی‌داری با مقیاس ترس از کرونا و زیرمؤلفه‌های دشواری در تنظیم هیجان (به استثنای دشواری در انجام رفتار هدفمند) نشان داد، ولی با پذیرش و عمل همسبتگی منفی داشت. همچنین نتایج تحلیل عاملی تأییدی نشان داد ساختار تک‌عاملی از برازش مناسبی برخوردار است.
نتیجه گیری: اضطراب مرتبط با کرونا می‌تواند نامتناسب و غیرضروری باشد و باعث مشکلات روان‌شناختی زیادی شود. نسخه ایرانی اضطراب کرونا اعتبار و روایی مطلوبی را نشان داد و می‌توان از آن به عنوان یک ابزار غربالگری کوتاه و معتبر برای سنجش اضطراب کرونا استفاده کرد.
متن کامل [PDF 4385 kb]   (3837 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (4125 مشاهده)
دریافت: 1399/3/30 | پذیرش: 1399/8/6 | انتشار: 1399/5/10