محمدپور محسن، قربانی وجیهه، مرادی سمیرا، خاکی زینب، فروغی علی اکبر، رضایی محمدرضا. ویژگی های روان سنجی نسخه ایرانی مقیاس اضطراب کرونا. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1399; 26
() :9-9
URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-3270-fa.html
1- دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
2- دانشگاه علوم پزشکی کاشان
3- دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ، endend2@gmail.com
چکیده: (248 مشاهده)
هدف: در شرایط همه گیری ویروس کرونا و تاثیر روان شناختی آن، ساخت ابزارهای مناسب برای سنجش جنبه های آسیب شناسی روانی آن ضروری است. بنابراین هدف پژوهش فعلی تعیین ویژگی های روان سنجی مقیاس 5 سوالی اضطراب کرونا ( شرمن لی) در نمونه ایرانی بود.
روش : در این مطالعه 399 نفر زن و مرد از جمعیت بزرگسال شهر کرمانشاه به روش نمونه گیری در دسترس مورد بررسی قرار گرفتند. جهت روایی همگرا از پرسشنامه های ترس از کرونا، مقیاس دشواری در تنظیم هیجان و روایی واگرا از پرسشنامه پذیرش و عمل نسخه دوم استفاده شد. برای تحلیل داده ها از روش همسانی دورنی به شیوه آلفای کرونباخ و برای روایی سازه از تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزار لیزرل8.8 استفاده شد.
یافته ها : ضریب الفای کرونباخ برای نمره کل مقیاس 5/91 به دست آمد. مقیاس اضطراب کرونا همبستگی مثبت معناداری را با مقیاس ترس از کرونا و زیر مولفه های دشواری درتنظیم هیجان (به استثنای دشواری در انجام رفتار هدفمند) نشان داد، ولی با پذیرش و عمل همسبتگی منفی داشت. همچنین نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که ساختار تک عاملی از برازش مناسبی برخوردار است.
بحث: اضطراب مرتبط با کرونا می تواند نامتناسب و غیرضروری باشد و باعث مشکلات روانشناختی زیادی شود. نسخه ایرانی اضطراب کرونا اعتبار و روایی مطلوبی را نشان داد و می توان از آن به عنوان یک ابزار غربالگری کوتاه و معتبر برای سنجش اضطراب کرونا استفاده کرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصيل |
موضوع مقاله:
روانپزشکی و روانشناسی دریافت: 1399/3/30 | پذیرش: 1399/8/6 | انتشار: 1399/5/10