دوره 20، شماره 1 - ( بهار 1393 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 13-3 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hakim Shooshtari M, Khanipour H. Comparison of Self-harm and Suicide Attempt in Adolescents: A Systematic Review . IJPCP 2014; 20 (1) :3-13
حکیم شوشتری میترا، خانی پور حمید. مقایسه خودآسیب‌رسانی و اقدام به خودکشی در نوجوانان: مرور نظام‌مند . مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1393; 20 (1) :3-13

1- دانشگاه علوم پزشکی ایران، مرکز تحقیقات بهداشت روان، دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان - انستیتو روانپزشکی تهران
2- تهران، بزرگراه همت غرب، دهکده المپیک، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی علامه طباطبایی. دورنگار: 22180045-021 ، E-mail: khanipur.hamid@gmail.com

هدف : هدف این مقاله مرور نظام‌مند پژوهش­های اخیر با موضوع خودآسیب‌رسانی و اقدام به خودکشی در نوجوانا­ن بود. روش : کلیدواژه‌های «اقدام به خودکشی»، «خودجرحی بدون خودکشی»، «خودجرحی» و «خودآسیب‌رسانی عمدی» در پایگاه‌های Pubmed و PsycINFO جست‌وجو شد. از بانک‌های اطلاعاتی SID و شبکه تحقیقات سلامت روان ( MHRN ) نیز برای یافتن منابع داخلی استفاده شد. از میان 120 مطالعه انگلیسی‌زبان گردآوری‌شده، پس از حذف مقاله‌های نامرتبط، 30 مقاله بر اساس طرح مطالعه، گروه نمونه و اهداف انتخاب شدند. مقاله‌های فارسی یافت‌شده جداگانه بررسی شدند. یافته­ها : اقدام خودکشی را می‌توان بر اساس شدت خودآسیب‌رسانی پیش‌بینی کرد. عوامل خطر مشترک زیادی در مورد دو رفتار خودآسیب‌رسانی و اقدام به خودکشی وجود دارد. شدت نشانه­های افسردگی، فراوانی تشخیص­های اختلال استرس پس از سانحه ( PTSD ) و اختلال شخصیت مرزی در نوجوانان دارای سابقه اقدام به خودکشی بیشتر از نوجوانان خودآسیب‌رسان است. نقایص تنظیم هیجانی و کاهش ترس از مرگ بر اثر تکرار خودآسیب‌رسانی دو عامل تبیین کننده ارتباط خودآسیب‌رسانی و اقدام به خودکشی هستند. نتیجه­گیری : تفاوت خودآسیب‌رسانی و اقدام به خودکشی یک تفاوت کمی است، اما انگیزه‌های خود‌آسیب‌رسانی با اقدام به خودکشی تفاوت دارد.

نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: روانپزشکی و روانشناسی
دریافت: 1393/5/22 | پذیرش: 1393/5/22 | انتشار: 1393/5/22