دوره 8، شماره 2 - ( پاييز 1381 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 25-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nazari T, Yassemi M T, Doust-Mohammadi M, Nematzadeh Mahani K. Prevalence of Depression and Anxiety among Patients in Internal and Surgical Wards. IJPCP 2002; 8 (2) :18-25
URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-232-fa.html
نظری طاهره، یاسمی محمدتقی، دوست محمدی مهری، نعمت زاده ماهانی کاظم. بررسی میزان شیوع افسردگی و اضطراب در بیماران بستری در بخشهای داخلی و جراحی. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1381; 8 (2) :18-25

URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-232-fa.html


چکیده:   (17451 مشاهده)

چکیده

هدف: این پژوهش با هدف تعیین میزان شیوع و شدت افسردگی و اضطراب در بیماران بستری در بخش‌های داخلی و جراحی و تعیین همبسته‌های جمعیتی این اختلال انجام گردیده است.

روش: 250 نفر از بیماران بستری در بخشهای داخلی و جراحی بیمارستانهای شماره یک و شهید باهنر دانشگاه علوم پزشکی کرمان طی دوره 4 ماهه که به شیوه نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شده بودند با استفاده از پرسشنامه‌ای شامل 23 ماده مربوط به ابعاد افسردگی و اضطراب از پرسشنامه (SCL-90-R) مورد بررسی قرار گرفتند. داده‌های پژوهش با کمک آزمون آماری t ، تحلیل واریانس، آزمون آنووا، توکی و آزمون خی‌دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته‌ها : بررسی میزان شیوع افسردگی نشان داد که در بخش داخلی زنان با 71% ابتلاء به افسردگی، بیشترین میزان شیوع و بخش جراحی مردان با 39% ابتلا به افسردگی، کمترین میزان شیوع را دارند. متوسط میزان شیوع افسردگی در بخشهای مختلف 6/53% بود. بیشترین میزان شیوع اضطراب در بخش داخلی زنان (65%) و کمترین میزان اضطراب در بخش جراحی مردان (39%) بوده است. میانگین میزان شیوع اضطراب در بخشهای مختلف 4/50% بود. صرف‌نظر از جنس، افسردگی و اضطراب در بخشهای داخلی شایعتر از بخشهای جراحی بوده است. و همچنین تفاوت میان شیوع اضطراب در بخشها نیز از نظر آماری معنی‌دار است و شیوع اضطراب نیز در بخشهای داخلی بیش از بخشهای جراحی است.

نتیجه: اضطراب و افسردگی در مردان و زنان بستری بیش از جمعیت عمومی و در زنان بستری در بخش داخلی بیش از سایر گروه‌ها بود.

متن کامل [PDF 161 kb]   (5276 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: روانپزشکی و روانشناسی
دریافت: 1386/8/10 | انتشار: 1381/8/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb