دوره 20، شماره 3 - ( پاييز 1393 )                   جلد 20 شماره 3 صفحات 223-214 | برگشت به فهرست نسخه ها

Chakeri M, Asgharnejad Farid A, Fathali Lavasani F. Attachment Dimensions, Emotion Regulation and Coping Strategies in Runaway Girls . IJPCP 2014; 20 (3) :214-223
چاکری موسی، اصغرنژاد فرید علی‌اصغر، فتحعلی لواسانی فهیمه. ابعاد دلبستگی، تنظیم هیجانی و شیوه‌های مقابله در دختران فراری . مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1393; 20 (3) :214-223

1- دانشگاه علوم پزشکی ایران. مرکز تحقیقات بهداشت روان، انستیتو روانپزشکی تهران- دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان. تهران ، E-mail: moses606@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی ایران، انستیتو روانپزشکی تهران- دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان
3- دکترای تخصصی روانشناسی بالینی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران، مرکز تحقیقات بهداشت روان، انستیتو روانپزشکی تهران- دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان

هدف: پژوهش حاضر با هدف مقایسه دختران فراری و غیرفراری در ابعاد دلبستگی، تنظیم هیجانی و شیوه‌های مقابله انجام شد. روش: نمونه پژوهش شامل 90 نفر (45 دختر فراری و 45 نفر گروه کنترل) بود که به‌صورت در دسترس انتخاب شدند. شرکت‌کنندگان به پرسش‌نامه دلبستگی به والدین و همسالان (IPPA)، مقیاس مشکل در تنظیم هیجانی (DERS) و مقیاس مقابله نوجوانان (ACS) پاسخ دادند. داده‌ها با آزمون t مستقل و همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: دختران فراری در ابعاد دلبستگی و تنظیم هیجانی با گروه کنترل تفاوت  معنی‌دار داشتند (01/0p<). همچنین در شیوه‌های مقابله، در خرده‌مقیاس‌های حل مسأله کارآمد و کنارآمدن نابارور میان دو گروه تفاوت معنی‌دار وجود داشت (01/0p<). نتیجه‌گیری: یافته‌ها بر اهمیت ابعاد دلبستگی، تنظیم هیجانی و شیوه‌های مقابله در پدیده فرار دختران از منزل تأکید دارد.

دریافت: 1393/11/13 | پذیرش: 1393/11/13 | انتشار: 1393/11/13