دوره 6، شماره 2 و 3 - ( پاييز و زمستان 1379 )                   جلد 6 شماره 2 و 3 صفحات 16-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

Darijani N A, Mirsepasi G R, Sanati M, Novrouziav M. Soft Neurological Signs in Paranoid and Other Subtypes of Schizophrenia. IJPCP 2000; 6 (2 and 3) :9-16
دریجانی نبی ا.....، میرسپاسی غلامرضا، صنعتی محمد، نوروزیان مریم. بررسی نرم نشانه‏های عصبی در بیماران مبتلا به‏ اسکیزوفرنیای پارانوئید و غیر پارانوئید. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1379; 6 (2 و 3) :9-16

1- ،بیمارستان روانپزشکی رازی
2- عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران
3- اعصاب،هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران

هدف: این پژوهش برای بررسی این فرضیه که شیوع نشانه‏های عصب شناختی در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیای‏ پارانوئید کمتر از غیر پارانوئید است و بررسی رابطه نشانه‏های عصب شناختی با آسیب‏شناختی با آسیب‏شناسی روانی و دارو انجام شده‏ است. روش: 40 بیمار مبتلا به اسکیزوفرنیا (20 مرد و 20 زن) و 15 نفر افراد عادی که به روش نمونه‏گیری در دسترس‏ انتخاب شده بودند مورد ارزیابی قرار گرفتند.20 نفر از این بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیای پارانوئید و 20 نفر مبتلا به‏ انواع غیر پارانوئید بودند. بیماران از نظر نشانه‏های عصب شناختی، آسیب‏شناسی روانی و مقدار مصرف دارو بر اساس‏ دوز معادل کلرپرومازین بررسی شدند. یافته‏ها: میانگین نمرات نشانه‏های عصب شناختی در گروه گواه کمتر از گروه‏ بیماران و میانگین نمرات نشانه‏های عصب شناختی در بیماران غیر پارانوئید بیشتر از بیماران پارانوئید بود. نشانه‏های‏ عصب شناختی با نشانه‏های منفی رابطه معنی‏دار داشت. از تمام حوزه‏های عملکردی عصبی تنها نمره کل با نشانه‏های‏ مثبت رابطه معنی‏دار داشت و نشانه‏های عصب شناختی با اختلال فرم تفکر و مقدار مصرف دارو رابطه معنی‏دار نداشت. نتیجه: نشانه‏های عصب‏شناختی در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا یک اختلال اولیه هستند؛ در انواع غیر پارانوئید بیشتر از پارانوئید دیده می‏شوند؛ تحت تأثیر داروهای ضد پسیکوز قرار نمی‏گیرند؛ بیشتر با علایم منفی رابطه‏ معنی‏دار دارند و با اختلال فرم تفکر رابطه ندارند.

دریافت: 1391/11/1 | انتشار: 1379/9/25