دوره 13، شماره 1 - ( ويژه‌نامه OSCE بهار 1386 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 11-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bolhari J, Taghva A, Rasoulian M, Mohammadian M, Panaghi L, Amini H. Running the First Psychiatry OSCE in Iran and Satisfaction of Consultants, Residents, and Standardized Patients. IJPCP 2007; 13 (1) :5-11
بوالهری جعفر، تقوا ارسیا، رسولیان مریم، محمدیان مهرداد، پناغی لیلی، امینی همایون. چگونگی راه اندازی اولین آزمون ساختاریافته عینی- بالینی روانپزشکی در ایران و میزان رضایت استادان، دستیاران و بیماران استانداردشده از آن. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1386; 13 (1) :5-11

1- ، E-mail: bolharij@yahoo.com

چکیده

هدف:این بررسی با هدف بازبینی چگونگی راه اندازی نخستین تجربه آزمون ساختار‌یافته عینی- بالینی (OSCE) روانپزشکی و نیز بررسی میزان رضایتمندی از این شیوه در مقایسه با روشهای رایج انجام آزمونهای شفاهی روانپزشکی از سوی دستیاران، استادان و بیماران استانداردشده انجام شده است.

روش:22 دستیار سال آخر روانپزشکی در نُه ایستگاه با حضور هشت بیمار استانداردشده و یک ایستگاه جمع‌بندی ارزیابی شدند. زمان هر ایستگاه 12 دقیقه بود. در هر کدام از این ایستگاهها دو ارزیاب به‌طور مستقل به ارزیابی دستیار بر پایه جدول‌های نمره‌دهی تعیین‌شده پرداختند. پس از آزمون از استادان، دستیاران و بیماران استانداردشده نظرسنجی شد. این نظرخواهی سه هفته بعد و بی‌درنگ پس از انجام آزمون دانش‌نامه تخصصی شفاهی از همین دستیاران انجام شد.

یافتهها:دستیاران زمان ایستگاهها، اطلاعات ارایه‌شده پیش از آزمون و توانایی آزمون در برآورد توانمندی‌های دستیار را خوب توصیف کردند. 75% دستیاران رضایت خود را از حضور در چنین آزمونی ابراز داشتند. بیشتر دستیاران آزمون رایج دانش‌نامه شفاهی را خالی از جنبههای عدالت‌مندانه، عینیت و حتی شباهت به فضای واقعی بالینی گزارش کردند. استادان ارزیابی‌کننده نیز هدف‌های ایستگاهها، زمان و عملکرد بیماران استانداردشده را خوب گزارش کردند. بیماران استانداردشده نیز تمایل خود را برای حضور دوباره در چنین تجربه‌ای ابراز نمودند.

نتیجه‌گیری:برگزاری رضایت‌بخش و دقیق آزمون OSCE رضایت شرکت‌کنندگان (دستیاران)، ارزیابها ( استادان) و بیماران استانداردشده را به دنبال دارد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصيل |
دریافت: 1386/4/28 | انتشار: 1386/2/25