دوره 29، شماره 2 - ( تابستان-در حال انتشار 1402 )                   جلد 29 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hashemi S E, Kooraki M, Mehrabizadeh Honarmand M, Peymannia B. The Effectiveness of Cognitive Behavioral Psychodrama Group Therapy on Self-Focused Attention and Social Anxiety in Adolescent Girls: a Randomized Clinical Trial. IJPCP 2023; 29 (2)
URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-3887-fa.html
هاشمی سید اسماعیل، کورکی مریم، مهرابی زاده هنرمند مهناز، پیمان نیا بهرام. اثربخشی گروه‌درمانی سایکودرامای شناختی رفتاری بر توجه متمرکز بر خود و اضطراب اجتماعی دختران نوجوان :یک کارآزمایی بالینی تصادفی. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1402; 29 (2)

URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-3887-fa.html


1- گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران. ، Esmaeil@scu.ac.ir
2- گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.
چکیده:   (4593 مشاهده)
اهداف: هدف از این پژوهش اثر­بخشی گروه‌درمانی سایکودرامای شناختی­رفتاری بر توجه متمرکز بر خود و اضطراب اجتماعی در دختران نوجوان بود.
مواد و روش­ها: این پژوهش از نوع نیمه­تجربی با طرح پیش­آزمون، پس­آزمون و پیگیری یک‌ماهه با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل همه دختران کلاس نهم مراجعه­ کننده به مراکز بهداشتی شهرستان سیرجان در سال 1401-1400 بود که پس از غربالگری با استفاده از مقیاس اضطراب اجتماعی پاکلک و مقیاس کانون توجه وودی و چمبلس و همچنین مصاحبه بالینی بر اساس   DSM_5تعداد  سی نفر از آنها انتخاب و به­صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (پانزده نفر) و کنترل (پانزده نفر) گنجانیده شدند.  پس از انجام پیش­آزمون گروه آزمایش به مدت نه جلسه 120 دقیقه‌ای مداخله گروهی سایکودرامای شناختی­رفتاری دریافت کردند. داده­ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیری به کمک نرم‌افزار SPSS-24 تحلیل شدند.
یافته ­ها: درمان گروهی سایکودرامای شناختی­رفتاری در گروه آزمایش  در سطح پس­آزمون و پیگیری  به طور معنی­داری باعث کاهش میانگین توجه متمرکز بر خود و اضطراب اجتماعی در دختران نوجوان دارای اختلال اضطراب اجتماعی شد(P<0/05).
نتیجه­ گیری: نتایج بیانگراثربخشی درمان سایکودرامای شناختی­رفتاری بر اختلال اضطراب اجتماعی و توجه متمرکز بر خود  به‌عنوان یکی از ابعاد شناختی این اختلال برای نوجوانان بود که این نتایج در مرحله پیگیری نیز حفظ شده بود. پیشنهاد می­شود که در درمان اختلال اضطراب اجتماعی روش‌هایی مثل سایکودرامای شناختی رفتاری که تلفیقی از سایکودراما و درمان شناختی رفتاری است به دلیل تأکید بر هر دو جنبه نمایش محوری و شناختی مورداستفاده قرار گیرد.

     
نوع مطالعه: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: روانپزشکی و روانشناسی
دریافت: 1402/1/28 | پذیرش: 1402/6/5 | انتشار: 1402/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb