1- گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران. ، sanaz.einy@yahoo.com
2- گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
3- گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه مراغه، آذربایجان شرقی، ایران.
چکیده: (6480 مشاهده)
اهداف: کارکنان حوزه مراقبتهای بهداشتی که درگیر مبارزه با کرونا هستند در معرض میزان بالایی از حالات افسردگی و اضطراب قرار دارند؛ از این رو، هدف پژوهش حاضر پیشبینی اضطراب کرونا در پرستاران بر اساس حمایت اجتماعی ادراکشده و حس انسجام بود.
مواد و روش ها: روش این پژوهش، روش همبستگی، از نوع توصیفی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه پرستاران شاغل در بیمارستانها و درمانگاههای شهر رشت در سال ۱۳۹۹ بودند. دویست نفر به صورت اینترنتی و از طریق شبکههای مجازی در پژوهش شرکت کردند. ابزارهای جمعآوری اطلاعات شامل مقیاس اضطراب بیماری کرونا، مقیاس چندبعدی حمایت اجتماعی ادراکشده و پرسشنامه حس انسجام فرم سیزدهمادهای بود. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون همزمان و از طریق نرم افزار SPSS نسخه ۲۳ انجام شد.
یافته ها: اضطراب کرونا در پرستاران با حمایت اجتماعی ادراکشده (۰/۰۳>β=-۰/۵۸۱ ، P) و حس انسجام (۰/۰۰۱>β=-۰/۶۷۲ ، P) رابطه منفی و معناداری داشت. حمایت اجتماعی ادراکشده و حس انسجام 42 درصد از واریانس نمرات اضطراب کرونا در پرستاران را پیشبینی کردند (۰/۰۱>P).
نتیجه گیری: بنابراین، حمایت اجتماعی ادراکشده و حس انسجام نقش مهمی در میزان اضطراب کرونا پرستاران ایفا میکنند؛ بنابراین آموزش پرستاران در زمینه افزایش حس انسجام جهت توانمندسازی و اجرای برنامههای حمایتی قابل درک برای آنها پیشنهاد میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصيل |
موضوع مقاله:
روانپزشکی و روانشناسی دریافت: 1399/2/29 | پذیرش: 1399/6/23 | انتشار: 1399/9/10