هدف: نظر به ارتباط هوش هیجانی با توانایی حل مسأله و انتخاب خودکشی بهعنوان یک روش انطباق با مشکلات، این پژوهش، با هدف بررسی هوش هیجانی در زنان اقدامکننده به خودکشی به روش مسمومیت انجام شده است.
روش: در یک طرح پژوهشی پس رویدادی (علی- مقایسهای) و شبه آزمایشی 80 نفر از زنان اقدامکننده به خودکشی به روش نمونهگیری در دسترس از میان مراجعهکنندگان به اورژانس مسمومین بیمارستان نور اصفهان بهعنوان گروه آزمایشی و 80 نفر از زنان عادی از میان ملاقاتکنندگان بیماران بخش داخلی بیمارستان نور اصفهان، بهعنوان گروه گواه به روش تصادفی انتخاب و بهکمک پرسشنامه هوش هیجانی بار- ان بررسی شدند. برای تحلیل دادهها، روش تحلیل واریانس چندمتغیره و روش تحلیل تمایزات بهکار برده شد.
یافتهها: نتایج تحلیل واریانس چند متغیره نشان داد که نمره کل هوش هیجانی و زیرمقیاسهای آن در گروه خودکشیکنندگان در مقایسه با گروه گواه به شکل معنیداری پایینتر بوده است (001/0p<). همچنین بر پایه نتایج تحلیل تمایزات، همراه با نقطه برش 86/253 برای تفکیک دو گروه اقدامکننده به خودکشی و سالم، حساسیت و ویژگی هر دو بهطور جداگانه برابر با 100% محاسبه گردید.
نتیجهگیری: هوش هیجانی در زنان اقدامکننده به خودکشی پایینتر از زنان عادی است. پایینبودن هوش هیجانی میتواند بهعنوان یک عامل خطر اقدام به خودکشی در نظر گرفته شود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |