دوره 30، شماره 1 - ( 5-1403 )                   جلد 30 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rostami M, Bulut S, Saadati N, Herawati N, Parsakia K, Zadhasn Z, et al . Interpersonal Intimacy Experiences of Divorced Canadian Women: A Qualitative Study. IJPCP 2024; 30 (1)
URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-4147-fa.html
رستمی مهدی، بلوت صفا، سعادتی نادره، هرواتی نتی، پارساکیا کامدین، زادحسن زهره، و همکاران.. تجارب صمیمیت بین فردی زنان مطلقه کانادایی: مطالعه کیفی. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1403; 30 (1)

URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-4147-fa.html


1- گروه روانشناسی و مشاوره، مؤسسه تحقیقاتی کیمن (KMAN)، ریچموند هیل، انتاریو، کانادا. & بخش توانبخشی، کلینیک توانبخشی یورک، تورنتو، کانادا. ، mehdirostami@kmanresce.ca
2- گروه روانشناسی مشاوره و رئیس مرکز مشاوره، دانشگاه ابن حلدون، استانبول، ترکیه.
3- گروه روانشناسی و مشاوره، مؤسسه تحقیقاتی کیمن (KMAN)، ریچموند هیل، انتاریو، کانادا.
4- گروه علوم اجتماعی و علوم فرهنگی، برنامه تحصیلی روان‌شناسی، ترونوجیو مادورا، جاوا شرقی، اندونزی. و گروه روانشناسی مثبت‌نگر، دانشکده روانشناسی، دانشگاه شرق لندن، لندن، انگلستان.
چکیده:   (89 مشاهده)
اهداف طلاق رویدادی مهم در زندگی است که تأثیر عمیقی بر زندگی عاطفی و اجتماعی افراد، به‌ویژه بر تجربیات و درک آن‌ها از صمیمیت بین فردی می‌گذارد. این مطالعه با هدف بررسی تجربیات زیسته زنان مطلقه در زمینه صمیمیت بین فردی، شناسایی چالش‌ها و دگرگونی‌هایی که پس از طلاق متحمل می‌شوند، انجام شد.
مواد و روش ها این مطالعه کیفی، با استفاده از مصاحبه‌های نیمه‌ساختارمند با ۲۳ زن مطلقه از ریچموند هیل، انتاریو، در سال ۲۰۲۳ از آوریل تا جولای انجام شد. معیارهای ورود شامل زنانی بود که حداقل 1 سال طلاق گرفته بودند، بین ۲۸ تا ۵۴ سال سن داشتند و مایل به بحث در مورد تجربیات خود بودند. این مصاحبه‌ها گذار‌های عاطفی، شبکه‌های حمایت اجتماعی، ادراک از خود و چشم‌انداز آینده در روابط را مورد بررسی قرار دادند. داده‌ها با استفاده از تحلیل مضمون برای دستیابی به اشباع نظری و با استفاده از نرم‌افزار NVivo تجزیه‌وتحلیل شد.
یافته ها چهار موضوع اصلی گذار عاطفی، حمایت اجتماعی و انزوا، هویت و ادراک از خود و چشم‌انداز و روابط آینده شناسایی شد. این مضامین طبقات و مفاهیم مختلفی را دربر می‌گرفت و سفر عاطفی پیچیده سوگواری و خودشناسی، نقش محوری شبکه‌های اجتماعی و ادراکات اجتماعی، بازنگری در هویت خود و خوش‌بینی محتاطانه نسبت به ایجاد روابط صمیمی جدید را آشکار می‌کرد.
نتیجه گیری این مطالعه تعامل پیچیده بین عوامل عاطفی، اجتماعی و شخصی را که تجربیات زنان مطلقه از صمیمیت بین‌فردی را شکل می‌دهد، روشن می‌سازد. یافته‌ها اهمیت شبکه‌های حمایتی، پذیرش اجتماعی و رشد شخصی را در پیمایش پیچیدگی‌های صمیمیت پس از طلاق برجسته می‌کند. همچنین به درک عمیق‌تری از چالش‌ها و فرصت‌هایی که زنان مطلقه در زمینه روابط با آن مواجه‌اند، کمک می‌کند و بینش‌هایی برای مداخلات درمانی و حمایت اجتماعی ارائه می‌دهد.
متن کامل [PDF 1665 kb]   (27 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: روانپزشکی و روانشناسی
دریافت: 1403/1/19 | پذیرش: 1403/8/7 | انتشار: 1403/5/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb