هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر درک شده حملات تروریستی از نظر ترس، عدم کنترل و میزان مواجهه با اضطراب مرگ انجام شد. همچنین در نظر گرفته شد تا اثر تعدیلکننده ویژگیهای تابآور بررسی شود و باورهای مذهبی مورد بررسی قرار گرفتند.
روشها: نمونه شامل 359 دانشآموز (159=درک مستقیم و 200=درک غیرمستقیم) بود. سن آنها بین 15 تا 22 سال متغیر بود. نمونه از اسلام آباد و راولپندی جمع آوری شد. 223 نفر از آنها مرد با میانگین سنی (M=18.97 سال، SD=2.48)، و 136 زن با میانگین سنی (M=18.53، SD=2.68) بودند.
یافته ها: نتایج نشان داد که تأثیر درک شده از حملات تروریستی (ترس، عدم کنترل و میزان قرار گرفتن در معرض) به طور معنی داری با اضطراب مرگ در بین افراد با درک مستقیم و غیرمستقیم مرتبط است، اما مشخص شد که افراد با ادراک مستقیم نسبت به مرگ ترس کمتری نسبت به مرگ دارند. به افراد غیرمستقیم درک شده به نظر میرسد که باورهای مذهبی و ویژگیهای تابآور تأثیر تعدیلکنندهای بر رابطه بین تأثیر درکشده حملات تروریستی و اضطراب مرگ دارند.
نتیجهگیری: از یافتهها میتوان چنین استنباط کرد که باور به آخرت، حضور خدا و مقابله با آنها میتواند اضطراب مرگ را در افراد در معرض مستقیم بیشتر از در معرض غیر مستقیم کاهش دهد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |