دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1386 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 334-328 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohseni S, Afkham Ebrahimi A, Daneshamouz B. A Comparison of the Effects of Typical and Atypical Antipsychotics on Inducing Obsessive-Compulsive Symptoms in Patients with Schizophrenia . IJPCP 2008; 13 (4) :328-334
URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-351-fa.html
محسنی شیما، افخم ابراهیمی عزیزه، دانش‌آموز بدری. مقایسه مصرف آنتی‌سایکوتیک‌های تیپیک و آتیپیک در ایجاد علایم وسواسی بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا . مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1386; 13 (4) :328-334

URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-351-fa.html


1- ، E-mail: afkhami@iums.ac.ir
چکیده:   (13018 مشاهده)

هدف: در این بررسی اثر آنتی‌سایکوتیک‌های تیپیک و آتیپیک در ایجاد علایم وسواسی بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا مقایسه شده است.

روش: در یک بررسی توصیفی- مقایسه‌ای 64 بیمار دچار اسکیزوفرنیا (32 بیمار در گروه آنتی‌سایکوتیک‌های تیپیک و 32 بیمار در گروه آنتی‌سایکوتیک‌های آتیپیک) بررسی شدند. همه بیمارانی که بر پایه مصاحبه بالینی ساختاریافته برای اختلال‌های محور یک در DSM-IV(SCID-I) تشخیص قطعی اسکیزوفرنیا دریافت کرده بودند، دو آزمون مقیاس وسواسی – اجباری ییل- براون (YBOCS)  و مقیاس مختصر درجه‌بندی روانپزشکی (BPRS) را در آغاز، سه هفته و شش هفته پس از درمان اجرا نمودند. داده‌های به‌دست‌آمده با روش‌های آمار توصیفی، تحلیل واریانس با اندازه‌های مکرر و آزمون t تحلیل شدند.

یافته‌ها: در گروه دریافت‌کننده آنتی‌سایکوتیک‌های تیپیک متوسط نمره آزمون YBOCS به‌ترتیب پیش از آغاز درمان، سه هفته و شش هفته پس از آن 40/2، 30/2 و 18/2 به‌دست آمد و در گروه دریافت‌کنندگان آنتی‌سایکوتیک‌های آتیپیک میانگین نمره آزمون  YBOCS به‌ترتیب در آغاز درمان، سه هفته وشش هفته پس از درمان 12/4، 46/4 و 53/4 بود. تفاوت نمرات آزمون YBOCS در دوگروه دریافت‌کننده آنتی‌سایکوتیک‌های تیپیک و آتیپیک پیش از درمان به سطح معنی‌داری نزدیک و در هفته سوم و ششم درمان، معنی‌دار بود (05/0p<). در گروه تیپیک یک بیمار با سابقه خانوادگی مثبت کاهش علایم وسواسی و در گروه آتیپیک نیز یک بیمار با سابقه خانودگی مثبت افزایش علایم وسواسی را نشان دادند.

نتیجه‌گیری: آنتی‌سایکوتیک‌های آتیپیک می‌توانند علایم وسواسی (هر چند کم) در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا ایجاد کنند. با وجود اهمیت سابقه خانوادگی درتظاهرات بالینی وسواس در مصرف‌کنندگان آنتی‌سایکوتیک‌های آتیپیک، نقش این متغیردر کاهش یا افزایش علایم وسواسی اندک بود.

 

متن کامل [PDF 149 kb]   (3472 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: روانپزشکی و روانشناسی
دریافت: 1386/12/20 | انتشار: 1386/11/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb