دوره 28، شماره 1 - ( بهار 1401 )                   جلد 28 شماره 1 صفحات 105-90 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akhani A, Ashouri A, Hassanzadeh F, Pourkhaghan F, Reisi Sarteshneizy Z. Identifying the Characteristics of Pathological Narcissism in a Sample of Public University Students of Tehran, Iran, in 2019. IJPCP 2022; 28 (1) :90-105
آخانی افسانه، عاشوری احمد، حسن زاده فاطمه، پورخاقان فاطمه، رئیسی سرتشنیزی زهرا. ویژگی‌های روانسنجی سیاهه خودشیفتگی بیمارگون در نمونه‌ای از دانشجویان دانشگاه‌های دولتی شهر تهران در سال 1398. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1401; 28 (1) :90-105

1- دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان
2- دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان ، ahmad.ashouri@gmail.com
3- دانشگاه علامه طباطبایی
اهداف این مطالعه با هدف ارزیابی ویژگی های روانسنجی سیاهه خودشیفتگی بیمارگون و بررسی ویژگی‌های خودشیفتگی بیمارگون در نمونه‌ای از دانشجویان ایرانی انجام شد.
مواد و روش ها پژوهش حاضر از نوع توصیفی است. این پژوهش بر روی 659 نفر از دانشجویان در مقاطع و رشته‌های مختلف و در سال تحصیلی 1398-1397 انجام شد که به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب شدند. رواییِ صوری با اجرای سیاهه در یک گروه متشکل از 30 نفر محاسبه شد. رواییِ همگرا با استفاده از آزمون عاطفه خودآگاه، سیاهه شخصیت خودشیفته، سیاهه افسردگی بک و مقیاس عز‌ت‌نفس روزنبرگ محاسبه شد. برای بررسی ساختار هفت عاملی سیاهه از تحلیل عاملیِ تأییدی استفاده شد. تفاوت میانگین‌ جنسیت‌ها به روش تحلیل واریانس چند‌متغیره محاسبه و تجزیه و تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار SPSS  نسخه 20 وISREL  نسخه 8/8‌ انجام شد.
یافته ها یافته‌های این مطالعه، مدل هفت عاملی سیاهه خودشیفتگی بیمارگون در جمعیت دانشجویان دانشگاه‌های دولتی شهر تهران را تأیید کرد. همسانی درونی مقیاس‌های این سیاهه (به‌جز مقیاس خشم محق) بین 0/73 تا 0/85 برابر با 0/66 به‌‌دست آمد. همچنین همبستگی محاسبه‌شده میان دو عامل کلی خودشیفتگی بزرگ‌منشانه و آسیب‌پذیر با زیرمقیاس‌های آزمون عاطفه خودآگاه، سیاهه افسردگی بک و مقیاس عزت‌نفس روزنبرگ معنادار بود و در رابطه با سیاهه شخصیت خودشیفته رابطه معناداری نداشت (در سطح خطای 0/05). مقایسه نمرات خودشیفتگی در جنسیت‌های مختلف نشان داد مقیاس بزرگ‌منشی در جنسیت مذکر به‌طور معناداری بالاتر است.
نتیجه گیری یافته‌های این مطالعه تأیید‌کننده اعتبار سیاهه خودشیفتگی بیمارگون در جمعیت دانشجویان دانشگاه‌های دولتی شهر تهران است
متن کامل [PDF 6288 kb]   (1471 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (750 مشاهده)
دریافت: 1399/1/31 | پذیرش: 1399/10/7 | انتشار: 1401/1/12