هدف: هدف پژوهش حاضر شناسایی و تعیین نوع شیوههای مقابلهای، منبع کنترل و باورهای غیرمنطقی در زنان روسپی و مقایسه آن با زنان عادی میباشد.
روش: در این بررسی مقطعی، آزمودنیهای پژوهش 60 نفر (30 زن روسپی و 30 زن عادی) بودند که بهکمک پرسشنامههای منبع کنترل راتر، شیوههای مقابله موس و بیلینگز و باورهای غیرمنطقی جونز ارزیابی شدند. زنان روسپی به روش نمونهگیری در دسترس و گروه عادی از میان کارآموزان آموزشگاههای فنی و حرفهای انتخاب، و از نظر سن و میزان تحصیلات با آنان همتا شدند. دادهها بهکمک آزمونهای آماری t و خی دو تحلیل شدند.
یافتهها: نتایج نشان داد که بین نوع منبع کنترل و بزهکاری رابطه وجود ندارد. همچنین در دو گروه از نظر شیوههای مقابله متمرکز بر مسأله و باورهای منطقی تفاوتی دیده نشد. اما تفاوت معنیداری میان دو گروه در زمینه متغیر شیوه مقابله متمرکز بر هیجان بهدست آمد و زنان روسپی بهطور معنیداری (05/0>p ) بیشتر از زنان عادی در برابر استرس، این شیوه را بهکار میبرند.
نتیجهگیری: زنان روسپی بیش از زنان عادی در برخورد با رویدادها و مشکلات زندگی، به دستکاری هیجانی و شیوههای مقابلهای متمرکز بر هیجان میپردازند، در برابر تغییر درماندگی بیشتری احساس میکنند و میزان نگرانی توأم با اضطراب در آنان بالاتر است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |