هدف: رابطه جنسی تعاملی دوطرفه است که برای ارتقای کیفیت آن، تعامل بهینه هر دو طرف رابطه نیاز است. یکی از مشکلات در روابط جنسی زوجها، عدم رضایتمندی زن به رابطه است. نارضایتی در صورتی است که انتظار و درخواست صرفاً از جانب مرد مطرح شود. هدف این مقاله تبیین علل کاهش پاسخگویی رضایتبخش جنسی زنان متأهل در مقابل درخواست جنسی همسر است.
مواد و روشها: در این پژوهش برای تبیین و تحلیل رفتارهای جنسی زنان متأهل در سنین باروری از روش کیفی و رویکرد تحلیل محتوا استفاده شده است. جامعه پژوهش شامل تمام زنان متأهل در سنین باروری در شهرهای رفسنجان و اصفهان بودند. نمونههای پژوهش به روش نمونهگیری هدفمند انتخاب شدند. 52 نفر از گروه هدف در شهرهای رفسنجان و اصفهان بودند که در 4 مصاحبه فردی عمیق و 8 گروه متمرکز متشکل از 48 شرکتکننده بهطور داوطلبانه شرکت کردند. اطلاعات حاصل از مصاحبههای نیمهساختاریافته، ضبط و تایپ شد. دادهها به روش تحلیل محتوای قراردادی به سبک گرانهایم تجزیهوتحلیل شد.
یافتهها: از دادههای تحقیق درباره علل کاهش پاسخگویی رضایتبخش جنسی زنان، سه معنای اصلی پیشنیاز توجه و محبت و انحراف از معیارهای طرحواره جنسی و خواستهای فردی استخراج شد.
نتیجهگیری: برای ارتقای سلامت جنسی زنان و بهویژه ارتقای کیفیت زندگی زناشویی لازم است که متخصصان حوزه سلامت جنسی به تغییرات رفتارهای جنسی زنان و توقعات وانتظارات و اقتدار جنسی آنان توجه کنند. پیشنهاد میشود این نکات در آموزشهای جنسی قبل و حین ازدواج برای زنان و مردان لحاظ شوند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |