دوره 22، شماره 2 - ( تابستان 1395 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 165-162 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salehinia M, Jafari F, Golshani A. History of Mashhad’s asylum. IJPCP 2016; 22 (2) :162-165
صالحی نیا مریم، جعفری فرهاد، گلشنی سید علیرضا. تاریخچه بیمارستان روانپزشکی مشهد . مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1395; 22 (2) :162-165

1- دانشگاه شاهد، دانشکده پزشکی
2- متخصص پزشکی اجتماعی، دانشگاه شاهد، گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی. تهران، بلوارکشاورز، دانشکده پزشکی شاهد،گروه پزشکی اجتماعی. ، E-mail: jafari@shahed.ac.ir
3- دانشگاه فردوسی مشهد، گروه تاریخ، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دکتر علی شریعتی

چکیده

مشهد شهری کهن و با سابقۀ تمدنی درخشان است که از گذشته­های دور تا کنون از جنبه­های مختلف تاریخی، دارای اهمیت بوده است. در گذشته، بیماران روانی موجودات ناخواسته ومزاحمی به شمار می­آمدند که در اجتماع جایگاهی نداشتند. به همین علت در مکان­هایی مانند زندان، نگهداری و با غل و زنجیر بسته می­شدند. تیمارستان مشهد یکی از مکان­های مهم تاریخ روانپزشکی این شهر است که در طول سالیان دراز دچار تغییر و تحول شده است. سیر تغییر و تطور این مرکز نگهداری بیماران روانی، از دارالشفاء رضوی که بیشتر به زندان شبیه بود، شروع و امروزه به یکی از بزرگترین مراکز نگهداری بیماران روانی در کشور تبدیل شده است. در این مکان، دیگر غل و زنجیر و بند و سلول مشاهده نمی­شود و بیماران روانی با شیوه­های درمانی علمی و جدید ، مراقبت و درمان می­شوند . مقاله حاضر به بررسی رشد و تکامل و تحول تیمارستان مشهد از ابتدای تأسیس تاکنون می­پردازد و این نهاد تمدنی را از جنبه­های مختلف تاریخی مورد بررسی و تحلیل قرار می‌دهد.

نوع مطالعه: نامه به سردبير | موضوع مقاله: روانپزشکی و روانشناسی
دریافت: 1395/9/28 | پذیرش: 1395/9/28 | انتشار: 1395/9/28