دوره 22، شماره 1 - ( بهار 1395 )                   جلد 22 شماره 1 صفحات 66-58 | برگشت به فهرست نسخه ها

Anjomshoaa B, Ghanbari S, Fallah zadeh H, Khosh konesh A. Psychometric Properties of the Persian Version of the Children’s Loneliness Scale in Elementary School Girls in Kerman. IJPCP 2016; 22 (1) :58-66
انجم شعاع بهاره، قنبری سعید، فلاح زاده هاجر، خوش کنش ابوالقاسم. ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی مقیاس احساس تنهایی کودک در دختران دبستانی شهر کرمان. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1395; 22 (1) :58-66

1- دانشگاه شهید بهشتی ، Email:bahare_anjomshoaa@yahoo.com
2- دانشگاه شهید بهشتی

هدف: این پژوهش به بررسی ویژگی­های روان­سنجی مقیاس احساس تنهایی کودک در دانش‌آموزان می­پردازد. روش­: جامعه آماری شامل دانش­آموزان ابتدایی دختر شهر کرمان (93-92) است که از میان آن­ها 320 نفر با روش نمونه­گیری تصادفی چند­مرحله­ای خوشه­ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده­ها مقیاس احساس تنهایی به دانش­آموزان و پرسشنامه سیاهه رفتاری کودک به مادرانشان جهت پاسخ  گویی داده شد. برای تحلیل داده­ها از آلفای کرونباخ، همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون، همبستگی دو نیمه کردن وبازآزمایی استفاده شد. یافته­ها: علاوه بر روایی صوری، مقیاس احساس تنهایی از همسانی درونی بالایی (83/0)برخوردار است و همبستگی­های ماده-کل نشان داد، تمام ماده­ها با نمره کل، همبستگی قابل قبولی دارند (57/0-20/0). اعتبار مقیاس از طریق دو نیمه کردن آزمون73/0 و روش بازآزمایی برابر با 76/0بود. روایی همزمان این مقیاس به­واسطه همبستگی متوسط (25/0-18/0) آن با اکثر زیر مقیاس­های درونی سازی شده سیاهه رفتاری کودک تأیید شد و احساس تنهایی پیش­بینی­کننده زیر­مقیاس­های سیاهه رفتاری کودک بود. نتیجه­گیری: مقیاس احساس تنهایی کودک در جامعه دانش­آموزان دختر دوره دبستان شهر کرمان دارای روایی و پایایی مناسبی است.

دریافت: 1395/6/28 | پذیرش: 1395/6/28 | انتشار: 1395/6/28