دوره 21، شماره 4 - ( زمستان 1394 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 296-281 | برگشت به فهرست نسخه ها

Naghavi A. Qualitative Study of Spirituality and Resilience from the Perspective of Iranian Immigrant Women in Melbourne (Australia) . IJPCP 2016; 21 (4) :281-296
نقوی اعظم. مطالعه کیفی ارتباط معنویت‌گرایی و تاب‌آوری از نگاه زنان ایرانی ساکن ملبورن (استرالیا) . مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1394; 21 (4) :281-296

دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، گروه مشاوره ، دانشگاه اصفهان ، Email:Naghaviaz@yahoo.com

هدف: هدف از پژوهش حاضر مطالعه کیفی ارتباط بین معنویت / مذهب­گرایی و تاب­آوری از دیدگاه گروهی از زنان ایرانی ساکن ملبورن (استرالیا) است. روش: پژوهش به روش کیفی و به شیوه اتنوگرافی یا قوم‌نگاری انجام شد. به این منظور جامعه­ی هدف به مدت دو سال و نیم تحت مشاهده میدانی، مصاحبه­ عمیق نیمه ساختار یافته و گفتگوهای غیر رسمی قرار گرفت. یافته­ها: نتایج نشان داد که اکثر شرکت‌کنندگان تاب‌آوری بالایی نشان دادند و معنویت/مذهب‌گرایی یکی از عوامل بسیار مهم اثر گذار بر انطباق با شرایط موجود بود. تجربه­ تاب‌آوری و معنویت­گرایی همچنین منجر به احساس سلامت روانشناختی شده بود. نتیجه­گیری: بر اساس یافته­های به‌دست آمده معنویت/ مذهب­گرایی نه تنها می­تواند چارچوبی برای معنابخشیدن به رنج­ها و سازگار شدن با بحران­ها فراهم آورد، بلکه می­تواند سلامت روانشناختی فرد را نیز ارتقا بخشد.

دریافت: 1395/4/5 | پذیرش: 1395/4/5 | انتشار: 1395/4/5