دوره 21، شماره 4 - ( زمستان 1394 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 369-362 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kakoee F, Arani-Kashani Z, Kamali M, Janbozorgi M. Social Phobia and Its Relation to Demographic Characteristics in Adults with Stuttering Disorder . IJPCP 2016; 21 (4) :362-369
کاکوئی فرنگیس، آرانی کاشانی زهره، کمالی محمد، جانبزرگی مسعود. هراس اجتماعی و رابطه آن با ویژگی های جمعیت شناسی در افراد بزرگسال دارای لکنت . مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1394; 21 (4) :362-369

1- آسیب شناسی گفتار و زبان، دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران
2- دانشکده علوم توان‎بخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران ، email: z_a_kashani@iums.ac.ir
3- دانشگاه علوم پزشکی ایران
4- گروه روانشناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه.

هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی وجود هراس­اجتماعی و ارتباط آن با ویژگی­های جمعیت­شناختی در افراد بزرگسال دارای لکنت انجام شد. روش: پژوهش توصیفی-تحلیلی حاضر، به صورت مقطعی بر روی 30 فرد بزرگسال (25 نفر مرد؛ 5 نفر زن) دارای لکنت، بالای 18 سال (میانگین سنی 27 سال) و تحصیلات دیپلم و بالاتر انجام­ شده است. وجود لکنت و تعیین شدت آن توسط "ابزار شدت لکنت- ویرایش سوم"  و سطح هراس اجتماعی با "پرسشنامه هراس­اجتماعی" ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل داده­ها توسط نرم­افزار SPSS و با استفاده از آزمون‌‌های اسپیرمن، من­ویتنی و کروسکال- والیس انجام گرفت. یافته­ها: تحلیل داده­ها نشان­داد که 26 در صد از بزرگسالان (8 نفر از 30 نفر)، میزان هراس­اجتماعی بالایی دارند. بین سطح هراس­اجتماعی و سن ارتباط معناداری وجود نداشت (696/0= p و 075/0= r). میزان هراس­اجتماعی در شرکت­کننده­های زن و مرد و گروه­های تحصیلی مختلف، تفاوت معنادار نداشت (148/0= p و 357/0= r). نتیجه‌گیری: براساس نتایج پژوهش حاضر در افراد بزرگسال دارای لکنت، میزان هراس اجتماعی با ویژگی‌های جمعیت‌شناختی نظیر سن، جنس و تحصیلات ارتباط معناداری ندارد.

نوع مطالعه: علمي كوتاه | موضوع مقاله: روانپزشکی و روانشناسی
دریافت: 1395/4/1 | پذیرش: 1395/4/1 | انتشار: 1395/4/1