چکیده
هدف: با آنکه الکتروشوک درمانی (ECT) کاربرد گستردهای در درمان برخی از بیماریهای روانی دارد اما هنوز واکنشهای منفی نسبت به این شیوه درمانی حتی در جوامع پزشکی و پرستاری به چشم میخورد. این بررسی با هدف تعیین آگاهی و نگرش کارکنان پرستاری شاغل در بیمارستان روانپزشکی شهید بهشتی کرمان در مورد ECT و شیوه مراقبت از بیماران تحت درمان به کمک این روش انجام شده است.
روش: آزمودنیهای پژوهش را 80 نفر کارکنان بیمارستان یادشده تشکیل دادهاند که به کمک یک پرسشنامه پژوهشگر ساخته مورد بررسی قرار گرفتند و شیوه مراقبتهای پیش از ECT، در هنگام اجرای ECT و پس از آن در مورد 80 بیمار بصورت پی در پی مورد مشاهده قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که بیشتر زنان (7/78%)، دارای مدرک تحصیلی لیسانس و بالاتر (3/51%)، متأهل (8/73%) و در گروه سنی کمتر از 31 سال (3/46%) بودهاند. در مجموع آزمودنیهای پژوهش به 8/47% پرسشها پاسخ درست دادند و 3/67% نمره نگرش را به دست آوردند. مقایسه نمره نگرش بر حسب ویژگیهای جمعیت شناختی تفاوت معنیدار آماری را بر حسب سن، جنس، سابقه کار نشان داد به طوری که افراد مسنتر و دارای سابقه کار بیشتر نمره نگرش کمتری داشتند.
نتیجه: پایین بودن آگاهی پرستاران و نگرش کمی منفی آنها لزوم تنظیم برنامه آموزشی برای پرستاران درباره ECT را نشان میدهد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |