دوره 20، شماره 4 - ( زمستان 1393 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 316-309 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jalali N, Eslami Shahrbabaki M, Sahebozamani M. The Effect of Exercise Program in Reducing Symptoms of Attention Deficit/Hyperactivity Disorder in children . IJPCP 2015; 20 (4) :309-316
جلالی نرگس، اسلامی شهر بابکی مهین، صاحب الزمانی منصور. تأثیر برنامه ورزشی در کاهش نشانه‌های کودکان مبتلا به اختلال کمبود توجه/ بیش‌فعالی . مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1393; 20 (4) :309-316

1- کارشناس ارشد آسیب‌شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
2- روانپزشک، فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان، استادیار دانشگاه علوم پزشکی کرمان، مرکز تحقیقات مغز و اعصاب بالینی، گروه روانپزشکی. کرمان، بلوار جمهوری، بیمارستان شهید بهشتی. دورنگار: 2110408 -0341 ، E-mail: Mahineslami@yahoo.com
3- دکترای ورزش درمانی و توانبخشی ورزشی، دانشیار گروه آسیب‌شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده‌تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید باهنر کرمان.

هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر برنامه ورزشی بر کاهش نشانه‌های کودکان مبتلا به اختلال کمبود توجه/ بیش‌فعالی (ADHD) انجام شد. روش: 30 پسر 10- 7 ساله مبتلا به ADHD از میان مراجعه‌کنندگان به یکی از کلینیک‌های شهر کرمان، به‌صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایش هشت هفته در برنامه ورزشی شرکت کرد. برای گردآوری داده‌ها، فرم پدر و مادر مقیاس درجه‌بندی ADHD  (ADHD-RS) به‌کار رفت. پیش از مداخله و پس از هفته‌های دوم، چهارم، ششم و هشتم در طول برنامه ورزشی، ADHD-RS توسط والدین تکمیل شد. داده‌ها با روش تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر تحلیل شد. یافته‌ها: پس از پایان دوره مداخله و بررسی هر هشت هفته نسبت به شروع درمان، نمره هر دو خرده‌مقیاس کمبود توجه و بیش‌فعالی/ تکانشگری تحت تأثیر برنامه ورزشی کاهش یافت و با گذشت زمان کاهش نمره‌ها بیشتر شد (05/0p<). نتیجه‌گیری: برنامه ورزشی بر علایم ADHD مؤثر است.

دریافت: 1394/4/2 | پذیرش: 1394/4/2 | انتشار: 1394/4/2