دوره 20، شماره 2 - ( تابستان 1393 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 184-179 | برگشت به فهرست نسخه ها

SaberiZafarghandi M B, Bagheri Yazdi H A. Development of Psychiatric Beds in General Hospitals: A National Necessity on De-stigmatization of Mental Disorders. IJPCP 2014; 20 (2) :179-184
صابری زفرقندی محمدباقر، باقری یزدی هانیه‌السادات. نگاهی به تاریخچه وضعیت تخت‌های روانپزشکی در ایران: از دارالمجانین تا بخش روانپزشکی در بیمارستان عمومی . مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1393; 20 (2) :179-184

1- دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان- انستیتو روانپزشکی تهران، مرکز تحقیقات بهداشت روان، دانشگاه علوم پزشکی ایران ، E-mail: saberi.mb@iumc.ac.ir؛
2- دفتر مشاوره معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت
 کمبود تخت‌های بیمارستانی برای بیماران روانپزشکی، مشکل دیرینه این مبتلایان در جهان است. در ایران ابلاغ قانون اختصاص ده درصد تخت‌های موجود بیمارستان‌های عمومی به بیماران روانپزشکی ارجاعی از نظام شبکه، هرچند‌گامی مؤثر درجهت رفع مشکل بوده، به دلیل هزینه‌بر بودن و به تبع آن مغایرت با سیاست خودگردانی بیمارستان­ها، انگ بیماری­های روانی، حمایت ناکافی سازمان‌های بیمه‌گر از هزینه‌های درمان اختلالات روانپزشکی و نگرش نادرست در سطوح مختلف به این بیماران، در تعداد معدودی بیمارستان عمومی به اجرا درآمده است. این مقاله سعی دارد با نگاهی تاریخی و ضمن تحلیل موضوع، بر لزوم تغییر کاربری ده درصد از تخت‌های بیمارستان‌های عمومی به تخت روانپزشکی تأکید نماید.
متن کامل [PDF 167 kb]   (2068 دریافت)
نوع مطالعه: تاريخ روانپزشكي و روانشناسي | موضوع مقاله: روانپزشکی و روانشناسی
دریافت: 1393/8/5 | پذیرش: 1393/8/5 | انتشار: 1393/8/5