دوره 20، شماره 1 - ( بهار 1393 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 49-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alavi K, Jalali A H, Eftekhar M. Sexual Orientation in Patients with Gender Identity Disorder . IJPCP 2014; 20 (1) :43-49
علوی کاوه، جلالی ندوشن امیرحسین، افتخار مهرداد. گرایش جنسی در افراد مبتلا به اختلال هویت جنسی . مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1393; 20 (1) :43-49

1- دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی ایران. مرکز تحقیقات بهداشت روان، دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان - انستیتو روانپزشکی تهران.
2- دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی ایران. مرکز تحقیقات بهداشت روان. تهران، خیابان ستارخان، خیابان نیایش، خیابان شهید منصوری، دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان - انستیتو روانپزشکی تهران. دورنگار: 66506862-021 ، E-mail: mehrdad.eftekhar@gmail.com

هدف : پژوهش حاضر به‌عنوان بخشی از یک مطالعه وسیع‌تر روی نقش‌های جنسیتی افراد مبتلا به اختلال هویت جنسی ش جنسی در مبتلایان و مقایسه آنان با افراد سالم بود. روش : در بررسی مقطعی حاضر، 12 مرد و 27 زن مبتلا به اختلال هویت جنسی با 81 مرد و 89 زن شاهد مقایسه شدند. گرایش جنسی افراد و انگاره فرد از هویت جنسی با دو پرسش بررسی شد. داده‌ها با استفاده از آزمون T ، تحلیل واریانس، آزمون مجذور خی و آماره کاپا تحلیل شدند. یافته‌ها : در گروه مردان مبتلا به GID ، یک نفر به زنان گرایش جنسی داشت و بقیه (7/91 درصد) به مردان گرایش داشتند. در گروه زنان مبتلا به GID ، فراوانی گرایش جنسی به زنان و مردان، به‌ترتیب، 3/96 و 7/3 درصد بود. فراوانی دگرجنس‌گرایی در مردان و زنان شاهد، به‌ترتیب 8/93 و 7/69 درصد برآورد شد. فراوانی افراد مبتلا به GID متمایل به جنسیت زیستی خود میان مردان و زنان تفاوتی نشان نداد (05/0< p ) و هم‌خوانی بالایی میان جنسیت زیستی و گرایش جنسی این افراد دیده شد (653/0= κ ، 164/0= SE ، 001/0> p ). نتیجه‌گیری : در بیماران ایرانی دچار اختلال هویت جنسی ( GID ) هم‌خوانی بالایی میان جنسیت ترجیحی و گرایش جنسی افراد دیده شد.

دریافت: 1393/5/1 | پذیرش: 1393/5/1 | انتشار: 1393/5/1