دوره 9، شماره 1 - ( تابستان 1382 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 78-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hatamizadeh N, Ziayee P, Dolatabadi S, Vameghi R, Vasseghi S. Evaluation of Tehran Pre-university Students’ Awareness of Effects of Cigarette Smoking. IJPCP 2003; 9 (1) :71-78
URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-208-fa.html
حاتمی‌زاده نیکتا، ضیایی پروین، دولت‌آبادی شیوا، وامقی روشنک، واثقی ساناز. بررسی آگاهی و باور دانش‌آموزان پیش‌دانشگاهی شهر تهران درباره تأثیرات مصرف سیگار . مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1382; 9 (1) :71-78

URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-208-fa.html


چکیده:   (19217 مشاهده)

چکیده

هدف: این پژوهش به بررسی میزان آگاهی و نگرش دانش‌آموزان درباره اثرات مصرف سیگار و ارتباط آن با سیگارکشیدن دانش‌آموزان پیش‌دانشگاهی پرداخته است.

روش: داده‌های پژوهش به کمک یک پرسش‌نامه جمعیت‌شناختی و اطلاعات در سال تحصیلی 78-1377 از 4023 دانش‌آموز پیش‌دانشگاهی (2018 دختر، 2005 پسر) از 64مدرسه که به روش خوشه‌ای- تصادفی از مدارس شهر تهران انتخاب شده بودند گردآوری شد.

یافته‌ها: 42% دختران و 5/39% پسران دست‌کم یکی از چهار اثر رفع دلشوره و اضطراب، تقویت ذهن، رفع خستگی، رفع عصبانیت را به سیگار نسبت می‌دادند. در این میان شایعترین باور در هر دو گروه «رفع عصبانیت» بوده است. بین تعداد باورها و هم‌چنین وجود هر یک از باورهای یادشده با سیگاری‌شدن و تجربه مصرف سیگار ارتباط قوی معنی‌داری در هر دو گروه دختران و پسران وجود داشت. تنها 28% پسرها و 8/30% دخترها از کلیه عوارض مورد پرسش مانند سرطان، کاهش طول عمر، بیماری‌های قلبی- عروقی، پیری زودرس و چروکیدگی پوست، زخم معده، به‌خطر افتادن سلامت اطرافیان آگاهی داشتند. آگاهی از شمار بیشتری از عوارض یادشده سیگار، هم‌چنین آگاهی از هر یک از عوارض سیگار ارتباط معکوس و معنی‌داری با سیگاری‌بودن و تجربه کشیدن سیگار داشت که این ارتباط در دختران قوی‌تر بود.

نتیجه: این بررسی نشان داد که آگاهی نوجوانان و جوانان از پیامدهای زیانبار مصرف سیگار سبب دوری آنان از این ماده می‌شود و یا مصرف آن را کاهش می‌دهد.

متن کامل [PDF 202 kb]   (3159 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: روانپزشکی و روانشناسی
دریافت: 1386/8/2 | انتشار: 1382/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb