دوره 19، شماره 1 - ( بهار 1392 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 8-3 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shahmohammadi S, Yaghobi H, Bolhari J, Moshirpour S. Integration of Mental Health Care in Primary Health Care Program in Iran: A Systematic Review . IJPCP 2013; 19 (1) :3-8
URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-2017-fa.html
شاه‌محمدی شقایق، یعقوبی حمید، بوالهری جعفر، مشیرپور شیرین. مرور نظام‌مند پژوهش‌های انجام‌شده در زمینه ادغام خدمات بهداشت روان در مراقبت‌های بهداشتی اولیه در ایران . مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1392; 19 (1) :3-8

URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-2017-fa.html

1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرکز تحقیقات. انجمن ارتقاء بهداشت روان ، E-mail: Shaghayegh.shahmohamadi@gmail.com
2- دانشگاه علوم پزشکی شاهد
3- ، مرکز تحقیقات بهداشت روان، انستیتو روانپزشکی تهران- دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان
4- انستیتو روانپزشکی تهران- دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان

هدف: هدف پژوهش حاضر مرور بررسی‌های انجام‌شده در ایران در مورد برنامه ادغام خدمات بهداشت روان در مراقبت‌های بهداشتی اولیه ( PHC )، طی سال‌های 1367 تا 1386 است. روش : جست‌وجوی الکترونیک، جست‌وجوی دستی، جست‌وجو در فهرست منابع و تماس با اشخاص صاحب‌نظر انجام و بانک‌های اطلاعاتی Pubmed ، IranDoc ، SID ، IranPsych ، Embase ، PsycINFO و Iranmedex جست‌وجو شد. در مجموع، از تعداد 156 چکیده پژوهش به‌دست‌آمده، 26 گزارش و پژوهش مرتبط با برنامه ادغام خدمات بهداشت روان در PHC انتخاب شد. یافته‌ها : گزارش‌های مستند بیانگر آن است که در طول 20 سال گسترش تدریجی برنامه، 6/54 درصد جمعیت کشور (2/95 درصد جمعیت روستایی و 6/36 درصد جمعیت شهری) زیر پوشش این برنامه قرار گرفته‌اند. میزان کل بیماریابی بهورزان در زمان بررسی 7/14-3/4 نفر در هزار نفر جمعیت بود. نُه بررسی انجام‌شده درباره سنجش آگاهی و نگرش بهورزان و افراد جامعه، حاکی از افزایش مطلوب در این متغیر بود. نتیجه‌گیری : اجراء برنامه ادغام خدمات بهداشت روان در PHC در مناطق روستایی و شهرهای کوچک با موفقیت همراه بوده، اما جوابگوی جمعیت کلان‌شهری و شهرهای بزرگ کشور نیست. بنابراین تجدیدنظر در این برنامه ضرورت دارد.

نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: روانپزشکی و روانشناسی
دریافت: 1392/7/30 | پذیرش: 1392/8/12 | انتشار: 1392/8/12