دوره 7، شماره 1 و 2 - ( تابستان و پاييز 1380 )                   جلد 7 شماره 1 و 2 صفحات 19-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Majd Taymouri M M V, . Gharaei B. Prevalence of mental retardation in the youth and children of Savojbolagh region. IJPCP 2001; 7 (1 and 2) :7-19
URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-1961-fa.html
مجد تیموری میر محمد ولی، غرایی بنفشه. بررسی میزان شیوع عقب‏ماندگی ذهنی و عوامل مؤثر در کودکان و نوجوانان منطقه ساوجبلاغ. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1380; 7 (1 و 2) :7-19

URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-1961-fa.html


1- ،عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی ایران،تهران،خیابان طالقانی،کوچه جهان،پلاک 1،انستیتو روانپزشکی تهران.
2- انستیتو روانپزشکی تهران.تهران،خیابان طالقانی،کوچه جهان،پلاک 1.
چکیده:   (10400 مشاهده)

  هدف: پژوهش حاضر به بررسی میزان شیوع عقب‏ماندگی ذهنی در کودکان و نوجوانان منطقه ساوجبلاغ و همچنین‏ بررسی علل احتمالی آن در این منطقه پرداخته است. روش: بدین منظور پژوهش یاد شده در دو مرحله اجرا گردید. نخست‏ با روش نمونه‏گیری خوشه‏ای 1229 کودک و نوجوانان دختر و پسر با دامنه سنی 5 تا 18 سال از مناطق شهری و روستایی‏ منطقه ساوجبلاغ انتخاب گردیده و سپس با استفاده از ماتریسهای پیشرونده ریون و مصاحبه روانپزشکی به منظور بررسی‏ میزان شیوع عقب‏ماندگی ذهنی در این منطقه این افراد مورد ارزیابی قرار گرفتند. در مرحله دوم با استفاده از پرسشنامه‏ بررسی علل عقب‏ماندگی ذهنی، آزمایش ادرار و خون علل احتمالی این اختلال در 55 کودک و نوجوان با تشخیص عقب‏ ماندگی ذهنی در مرحله اول مورد بررسی قرار گرفت. یافته‏ها: میزان شیوع این اختلال در منطقه 4/4 درصد بود که بسیار بیشتر از گزارش پژوهشهای موجود در ایران و کشورهای دیگر می‏باشد. از میان کلیه عوامل بررسی شده میزان اختلال فنیل‏ کتونوریا 6/3% در نمونه مورد بررسی بوده است که بسیار بیشتر از گزارشهای جهانی بوده و بررسیهای گسترده‏تری را در این‏ زمینه طلب می‏کند. همچنین بیش از همه می‏توان به ازدواج‏های فامیلی، زایمانهای زیاد با فواصل کم به عنوان عوامل‏ زمینه‏ساز این اختلال اشاره نمود. براساس یافته‏های جانبی این پژوهش میزان یرقان پس از تولد در این گروه از کودکان زیاد گزارش شده است که این مسئله نیز نیاز به بررسی‏های همه جانبه‏تری دارد.

متن کامل [PDF 5447 kb]   (4108 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: روانپزشکی و روانشناسی
دریافت: 1392/4/22 | پذیرش: 1392/4/22 | انتشار: 1392/4/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb