دوره 6، شماره 4 - ( بهار 1380 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 38-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

Toofani H, Musavi S A. Lunar Phases and Overdose Attempted Suicide. IJPCP 2001; 6 (4) :32-38
URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-1956-fa.html
طوفانی حمید، موسوی سید عباس. بررسی چگونگی وضعیت‏های مختلف کره ماه و اقدام به خودکشی‏ به طریقه مسمومیت دارویی. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1380; 6 (4) :32-38

URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-1956-fa.html

1- ،عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مشهد
2- شاهرود،دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی

هدف: در بررسی حاضر چگونگی وضعیت‏های مختلف کره ماه و رویداد اقدام به خودکشی به شیوه مسمومیت‏ دارویی مورد بررسی قرار گرفته است. روش: بررسی به مدت سه سال قمری (شعبان 1416 تا شعبان 1419) بر روی‏ بیماران مراجعه‏کننده به درمانگاه اورژانس مسمومین بیمارستان امام رضا(ع) مشهد صورت گرفت. در این مطالعه 13422 مورد اقدام به خودکشی ثبت شده در دفاتر مراجعین بدون تفکیک از نظر موفقیت با عدم موفقیت (اکثریت قاطع ناموفق) و جنس (بیشتر مؤنث) مورد بررسی قرار گرفتند. ثبت مراجعین در دفاتر بر مبنای تاریخ شمسی بود که به معادل قمری تبدیل‏ شد. سپس روزهای ماه قمری بر حسب چگونگی شکل ماه از نظر ناظر زمینی به چهار دوره (گروه) تقسیم شده و موارد در آن جای گرفتند (هلال و روزهای نزدیک به آن هلال تا بدر، بدر یا ماه کامل و روزهای نزدیک به آن، بدر تا هلال) داده‏های‏ بدست آمده در هر مورد با آزمون مجذور خی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافته‏ها: نتایج نشان دادند که‏ بیشترین میزان مراجعین اقدام به خودکشی به شیوه مسمومیت دارویی در دوره روزهای بدر (ماه کامل) و روزهای نزدیک به‏ آن قرار دارد. توزیع فراوانی بر حسب گروههای یاد شده دارای اختلاف معنی­دار می‏باشد(05/0>p).

متن کامل [PDF 2930 kb]   (2087 دریافت)
دریافت: 1392/4/22 | پذیرش: 1392/4/26 | انتشار: 1392/4/26