دوره 6، شماره 2 و 3 - ( پاييز و زمستان 1379 )                   جلد 6 شماره 2 و 3 صفحات 63-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hashemzadeh E, Aurangi M, Bahrehdar M. The Relationship Between Job Stress and Mental Health in a Group of Hospital Employees in Shiraz. IJPCP 2000; 6 (2 and 3) :55-63
هاشم‏زاده ایرج، اورنگی ،مریم، بهره‏دار محمد جعفر. استرس شغلی و رابطه آن با سلامت روان در کارکنان بیمارستانهای شهر شیراز. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1379; 6 (2 و 3) :55-63

1- استادیار بخش اعصاب و روان دانشگاه علوم پزشکی شیراز
2- کارشناس ارشد روانشناس بیمارستان‏ ابن سینا.ی بالینی
3- دانشگاه علوم پزشکی شیراز

هدف: این پژوهش با هدف بررسی استرس شغلی و ارتباط آن با سلامت روان در کارکنان بیمارستانهای دانشگاه علوم‏ پزشکی شهر شیراز انجام شده است. روش: آزمودنیهای پژوهش 397 نفر (150 نفر اداری و 247 نفر درمانی) بودند که بر پایه نمونه‏گیری تصادفی با توجه به تعداد کل کارکنان هر بیمارستان انتخاب شده و به کمک پرسشنامه سلامت عمومی و پرسشنامه رویدادهای زندگی پیکل و همکاران مورد بررسی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده‏ها با استفاده از، آزمونهای‏ آماری t ضریب همبستگی و تحلیل واریانس انجام شد. یافته‏ها: نتایج نشان داد که میزان استرس شغلی با سلامت روان در کارکنان اداری و درمانی رابطه دارد. همچنین میان کارکنان اداری و درمانی در سلامت روان تفاوت معنی‏دار دیده شد و کارکنان درمانی از سلامت روان کمتری برخوردار بودند. سلامت روان در کارکنان مرد بیشتر از کارکنان زن بوده و میزان‏ استرس شغلی در کارکنان قراردادی بیش از سایر کارکنان که در وضعیتهای استخدامی دیگر قرار داشتند بود.

دریافت: 1391/11/2 | انتشار: 1379/9/25