دوره 6، شماره 2 و 3 - ( پاييز و زمستان 1379 )                   جلد 6 شماره 2 و 3 صفحات 32-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sayyadi A R, Nazer M, Khaleghi E. Body Image Disturbance Represented in Individuals Draw-a-Person Test in a Group of Schizophrenic Patients and Healthy Individuals. IJPCP 2000; 6 (2 and 3) :26-32
صیادی احمد رضا، ناظر محمد، خالقی عزت ا.... اختلال در تصویر ذهنی از بدن در نقاشی آدمک بیماران مبتلا به‏ اسکیزوفرنیا و افراد عادی. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1379; 6 (2 و 3) :26-32

1- ،عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
2- عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

تصویر ذهنی از بدن به تصویر و احساسی گفته می‏شود که شخص از اندازه،فرم بدن خود و اجزاء سازنده آن در ذهن‏ خود دارد. هدف: هدف پژوهش تعیین اختلال در تصویر ذهنی در نقاشی آدمک بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا بستری شده‏ در بخش روانپزشکی بیمارستان مرادی رفسنجان و مقایسه آن با افراد غیر بیمار بوده است. روش: این بررسی یک بررسی‏ توصیفی- مقطعی است که به صورت کیفی تحلیل گردیده است. در این پژوهش دو گروه شامل 12 زن و 15 مرد مبتلا به‏ اسکیزوفرنیا و 15 مرد و 15 زن غیر بیمار شرکت داشتند. این دو گروه از نظر برخی ویژگیهای جمعیت­شناختی چون جنس، سن، سواد، تأهل، شغل و بیماریهای بدنی همتاسازی گروهی شدند. داده‏های پژوهش به کمک آمار توصیفی و آزمون آماری‏ مجذور خی تحلیل گردیده است. برای نمره‏گذاری تصاویر جهت ارزیابی هوشی از روش گودیناف و برای ارزیابی روان‏ شناختی از روش مک اور استفاده گردید. یافته‏ها: نتایج نشان داد که گروه بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا در نقاشی آدمک با افراد عادی در حذف عضو، جایگزینی نادرست اندازه‏های غیر متعارف، تغییر دادن شکل اندامها، تناسب نادرست اندامها، اشکال هندسی برای ترسیم، شفافیت تصویر، جای نادرست تصویر در صفحه، جنس تصویر و نمره آزمون گودیناف تفاوت‏ دارند.

دریافت: 1391/11/1 | انتشار: 1379/9/25