دوره 6، شماره 2 و 3 - ( پاييز و زمستان 1379 )                   جلد 6 شماره 2 و 3 صفحات 26-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sadeghi K, Saberi S M, Assareh M. Epidemiological Study of Psychiatric Disorder in Kermanshah Urban Residents. IJPCP 2000; 6 (2 and 3) :16-26
صادقی خیر ا...، صابری سید مهدی، عصاره مرضیه. همه‏گیرشناسی بیماریهای روانی در جمعیت شهری کرمانشاه. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1379; 6 (2 و 3) :16-26

1- عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی کرمانشاه
2- عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت و درمانی کرمانشاه
3- عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه

هدف: هدف این بررسی همه‏گیرشناسی بیماریهای روانی در جمعیت شهری 15 سال و بالاتر شهر کرمانشاه بود. روش: در این پژوهش 501 نفر (270 زن و 231 مرد) که با روش نمونه‏گیری خوشه‏ای- تصادفی برگزیده شده بودند، به کمک‏ پرسشنامه خودسنجی و فهرست وارسی نشانه‏ها بر پایه معیارهای تشخیصی DSM-IV مورد بررسی قرار گرفتند. یافته‏ها: نتایج نشان داد که 15/25% آزمودنیها دچار بیماریهای روانی هستند. اختلالهای اضطرابی با شیوع 6/61% و اختلالهای‏ خلقی و شبه جسمی هر یک با 7% از شایعترین اختلالها بودند. همچنین میزان شیوع اختلالهای شخصیت 6/8% برآورد گردید. در این بررسی، میزان شیوع اختلالهای روانی در زنان، بیوه‏ها و مطلقه‏ها، افراد سنین بالا، بیسوادان، بیکاران، زنان‏ خانه‏دار، خانواده‏های کم‏جمعیت و در افرادی که خود یا خانواده‏شان پیشینه بیماری روانی داشتند بیش از سایرین بود. بررسی راهنما نشان داد که پرسشنامه SRQ برای مقاصد غربالگری روایی دارد و ضریب پایایی پرسشنامه با روش بازآزمایی‏ و دیگر روشهای همسانی درونی بالا بود. همچنین به علت بالا بودن حساسیت و ویژگی آزمون، این پرسشنامه می‏تواند به‏ عنوان ابزار غربالگری در بررسیهای همه‏گیرشناسی به کار رود.

دریافت: 1391/11/1 | انتشار: 1379/9/25