دوره 5، شماره 4 - ( بهار 1379 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 11-4 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mousavi F, Shahmohammadi D, Kaffashi A. Epidemiological Survey of Suicide in Rural Areas. IJPCP 2000; 5 (4) :4-11
موسوی فاطمه، شاه محمدی داود، کفاشی احمد. بررسی همه‏گیرشناسی خودکشی در مناطق روستایی. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1379; 5 (4) :4-11

1- دانشکده پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران
2- انستیتو روانپزشکی تهران
3- ،دانشکده پزشکی،دانشگاه علوم‏ پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران

هدف، میزان شیوع خودکشی در جمعیت روستایی زیر پوشش خانه‏های بهداشت شهرستانهای کرج و ساوجبلاغ طی 5 سال (75-1371) مورد بررسی قرار گرفت. روش: داده‏های پژوهش به کمک پرسشنامه‏های توزیع شده در میان بهورزان‏ مستقر در 44 خانه بهداشت شهرستان ساوجبلاغ و 21 خانه بهداشت شهرستان کرج که جمعیتی نزدیک به 76804 و 26577 نفر را زیر پوشش داشتند گردآوری شد و داده‏های پژوهش به کمک روشهای آماری توصیفی بررسی شدند. یافته­ها: نتایج نشان داد که مرگهای ثبت شده در مدت 5 سال در منطقه ساوجبلاغ 1530 مورد بوده که از این میان 14 مورد خودکشی گزارش گردیده است، و در منطقه کرج 495 مورد مرگ رخ داده که از آن میان سه مورد به دلیل خودکشی بوده‏ است. این بررسی میزان شیوع خودکشی را در مناطق روستایی کرج 28/11 در صد هزار نفر جمعیت و در جمعیت روستایی‏ شهرستان ساوجبلاغ 22/18 در صد هزار نشان داد. نتایج بررسی همچنین نشان داد که میانگین سنی افراد خودکشی‏ کننده 5/31 سال بوده است. 2/41% این افراد مرد (7 نفر) و 8/58% زن (10 نفر) بوده‏اند. بیشتر افراد مورد بررسی از نظر اقتصادی- اجتماعی در سطح متوسط و بی‏سواد بوده یا از سطح تحصیلات پایین برخوردار بودند. انگیزه خودکشی در بیشتر افراد درگیریها و مشکلات خانوادگی گزارش گردیده است. در 8 مورد (1/47%) از این افراد سابقه بیماری روانی‏ وجود داشته، زنها بیشتر با خودسوزی و مردان با روش حلق‏آویز خودکشی کرده‏اند. خودکشی‏ها بیشتر در فصل تابستان و در ساعتهای صبح بوده است.

دریافت: 1391/10/2 | انتشار: 1379/2/26