دوره 5، شماره 1 و 2 - ( تابستان و پاييز 1378 )                   جلد 5 شماره 1 و 2 صفحات 30-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghaffarinejad A R, Khobyari F, Pouya F. Prevalence of Postpartum Depression in Kerman. IJPCP 1999; 5 (1 and 2) :24-30
غفاری نژاد علیرضا، خوبیاری فریبا، پویا فاطمه. بررسی شیوع افسردگی پس از زایمان در شهر کرمان. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1378; 5 (1 و 2) :24-30

1- عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
2- ،عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
3- .کرمان،دانشکده پرستاری و مامایی رازی

افسردگی پس از زایمان، اختلال شایعی بوده و موجب آسیب قابل ملاحظه‏ای در زندگی روزانه بیمار می‏گردد. در این‏ پژوهش مقطعی، 400 زن از بین زنانی که در فاصله دو هفته تا دو ماه پیش زایمان کرده بودند به طور تصادفی انتخاب شده و مورد بررسی قرار گرفتند. این افراد توسط آزمون سنجش افسردگی بک به همراه پرسشنامه مربوط به مشخصات و پیامدهای‏ ناشی از بارداری مورد بررسی قرار گرفتند. داده‏های پژوهش به کمک روشهای آمار توصیفی، آزمون خی دو و آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‏ها نشان داد 1/31% از آنها نمره 16 و یا بالاتر در آزمون دریافت نمودند که نشان دهنده‏ وجود افسردگی می‏باشد. شیوع افسردگی در زنانی که برای نخستین بار زایمان می‏نمودند و یا سابقه بچه‏اندازی و مرگ کودک‏ را درگذشته داشته و یا بارداری آنها ناخواسته بوده بیشتر بود. اهمیت جنسیت کودک از نظر مادر و تعداد فرزند بیشتر با افزایش شیوع افسردگی ارتباط معنی‏دار نشان دادند. تشخیص زودرس این اختلال می‏تواند پیامدهای بعدی را کاهش دهد.

دریافت: 1391/10/2 | انتشار: 1378/6/24