دوره 5، شماره 3 - ( زمستان 1378 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 18-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahmadi Abhari S A, . Mohtasham S. Clinical trial of H2 blocker: augmentation treatment of Schizophrenia. IJPCP 2000; 5 (3) :10-18
احمدی ابهری سید علی، محتشم سعید. کارآزمایی بالینی مهار کننده‏های هیستامینی نوع 2: درمان تکمیلی اسکیزوفرنیا. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1378; 5 (3) :10-18

1- عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران
2- دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران

هدف: این پژوهش با هدف بررسی تأثیر فاموتیدین که مهارکننده گیرنده هیستامین نوع 2 است در بهبود نشانه‏های‏ بیماران اسکیزوفرنیک انجام شد. روش: 28 بیمار مزمن مبتلا به این بیماری به صورت تصادفی در دو گروه 14 نفری قرار گرفتند. در گروه یک روزانه 20 میلی­گرم هالوپریدول و گروه 2، 20 میلی­گرم هالوپریدول و 40 میلی­گرم فاموتیدین تجویز شد. میزان اثربخشی به کمک مقیاس نشانگان مثبت و منفی با انجام مصاحبه در روز صفر، 28 و 42 سنجیده شد. داده‏های‏ پژوهش به کمک روشهای آماری توصیفی و آزمون آماری من- ویتنی تجزیه و تحلیل گردید. یافته‏ها: یافته‏های پژوهش در تمام بخشهای مقیاس یاد شده در گروه فاموتیدین نسبت به گروه گواه کاهش بیشتری را نشان داد که در نشانه‏های منفی‏ تفاوت دو گروه بیشتر بود. اما این تفاوت از نظر آماری معنی‏دار نبود. نتیجه: شاید نفوذپذیری اندک فاموتیدین در دستگاه عصبی مرکزی و یا مزمن بودن بیماران مورد بررسی را بتوان دلیل بی‏تأثیر بودن آن دانست.

دریافت: 1391/9/28 | انتشار: 1378/11/26