دوره 4، شماره 4 - ( بهار 1378 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 56-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mirzamani S M, Bolhari J. Application of the F and K Scales of MMPI in PTSD Patients. IJPCP 1999; 4 (4) :48-56
میرزمانی سید محمود، بوالهری جعفر. کاربرد مقیاس‏های K و F پرسشنامه MMPI در افراد مبتلا به‏ اختلال پس از استرس ضربه‏ای. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1378; 4 (4) :48-56

1- عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی‏بقیه ا..
2- عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی درمانی ایران
چکیده:   (19349 مشاهده)

مبتلایان به اختلال پس از استرس ضربه‏ای در مقیاس F نمره‏های بالا و در مقیاس K نمره‏های پایین‏تری می‏گیرند، نمره‏های مقیاس F آنان از نمره‏های مقیاس K بیشتر خواهد بود و این تفاوت بیانگر اغراق در بیان نشانه‏ها و بدتر جلوه‏ دادن ناراحتی‏های آنهاست. این بررسی بر روی چهار گروه 32 نفره شامل: 1-گروه مبتلا به اختلال پس از استرس ضربه‏ای‏ (با میانگین سنی 28 سال)، 2- رزمندگان غیراختلال پس از استرس ضربه‏ای (با میانگین سنی 6/27 سال)، 3-بیماران‏ نوروتیک غیرنظامی، غیراختلال پس از استرس ضربه‏ای(با میانگین سنی 5/24 سال)، 4- یک گروه افراد عادی (با میانگین سنی 5/27 سال) انجام شده است. ابزار پژوهش فرم فارسی کوتاه MMPI (مینی‏مالت) بود که بطور انفرادی برای‏ تمام آزمودنی‏ها اجرا گردید. تجزیه و تحلیل داده‏های پژوهش به کمک آزمون تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی شفه نشان داد که آزمودنی‏های نخستین گروه در مقیاس F نمره‏های بالا و در مقیاس‏های L و K نمره‏های پایینی بدست آوردند. به بیان‏ دیگر نیمرخ آنها در مقیاس‏های اعتبار به شکل 8 و بیانگر نیمرخ افرادی است که کوشش دارند خود را بدتر از آنچه که هستند نشان دهند.

دریافت: 1391/9/28 | انتشار: 1378/2/25