دوره 3، شماره 3 - ( زمستان 1376 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 29-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

Malakoti K, Bakhshani N M, Bohaei G, Motaghipour Y. Rating of Stressor Events and Their Relationship with Mental Disorders in Zahedan General population. IJPCP 1998; 3 (3) :17-29
ملکوتی کاظم، بخشانی نور محمد، بابایی غلامرضا، متقی پور یاسمن. رتبه بندی رویدادهای استرس زا و ارتباط آن با اختلالهای روانی در جمعیت عمومی زاهدان. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1376; 3 (3) :17-29

1- تهران. خیابان جمالزاده جنوبی. مرکز آموزشی و درمانی شهید اسماعیلی.
2- زاهدان. بیمارستان جامع روانپزشکی
3- تهران. خیابان جلال آل احمد. دانشکده پزشکی دانشگاه تربیت مدرس. گروه آمار.
4- . تهران. بزرگراه چمران. خیابان تابناک. بیمارستان آیت الله طالقانی.

استرسهای روانی – اجتماعی به عنوان یکی از عوامل به وجود آورنده بیماریهای بدنی و روانی، مقوله‌ای بهداشتی‌اند. از این رو شناسایی این استرسها و رازیابی آنها در گروههای مختلف برای تعیین گروههای آسیب پذیر ضروری می‌باشد. این پژوهش با هدف بررسی رابطه استرس با بروز اختلالهای روانی، کمی سازی آن و مقایسه علایم روانی هریک از رویدادهای استرس زا در گروههای مختلف با استفاده از پرسشنامه رویدادهای زندگی و پرسشنامه SCL-90-R انجام شده است. آزمودنیهای پژوهش را 410 نفر (211 زن و 199 مرد با میانگین سنی 3/31 سال) تشکیل داده‌اند. این افرادبراساس نمونه‌گیری خوشه‌ای – تصادفی از جمعیت عمومی شهرستان زاهدان انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمونهای آماری Z ، آنالیز واریانس و روش توکی به کمک نرم افزار SPSS انجام شد. تحلیل داده‌ها نشان داد که میانگین استرس (2/57) در جمعیت مورد بررسی تفاوت اندکیبا حد بیماری زایی آن (3/58) داشته است. همچنین در افراد مجرد، کم سواد و زنان مشکلات عصبی – روانی بیشتر و شدیدتر است. مردان افراد جوانتر، زنان و مردان بلوچ با رویدادهای استرس زای بیشتری مواجه می‌گردند. بستری شدن یکی از اعضای خانواده، زاد و ولد، مرگ و میر غیرمنتظره، مشکلات مالی، بالارفتن هزینه‌‌های زندگی، بیکاری و اختلافات خانوادگی از شایعترین رویدادهای استرس زای زندگی بوده‌اند.

دریافت: 1391/9/21 | انتشار: 1376/11/26