دوره 3، شماره 3 - ( زمستان 1376 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 17-4 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohit A, Shahmohammad D, Bolhari J. Independent National Evaluation of Mental Health (Iran – 1995). IJPCP 1998; 3 (3) :4-17
URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-1695-fa.html
محیط احمد، شاه محمدی داود، بوالهری جعفر. ارزشیابی کشوری بهداشت روانی. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1376; 3 (3) :4-17

URL: http://ijpcp.iums.ac.ir/article-1-1695-fa.html


1- خدمات بهداشتی درمانی ایران و مستشار بهداشت روانی منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، مصر، اسکندریه، دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت.
2- تهران. خیابان طالقانی. کوچه جهان. پلاک 1. انستیتو روانپزشکی تهران.
3- ، تهران. خیابان طالقانی. کوچه جهان. پلاک 1. انستیتو روانپزشکی تهران.
چکیده:   (11700 مشاهده)

از آنجا که برنامه ادغام بهداشت روان در نظام مراقبتهای بهداشتی اولیه در ایران در دهه گذشته در ابعاد گسترده کمی و کیفی رشد داشته است،‌در هفتمین اجلاس بین کشوری بهداشت روان سازمان جهانی بهداشت، منطقه مدیترانه شرقی که در کازابلانکا تشکیل شد پیشنهاد گردید که این برنامه به طور مستقل و جامع مورد ارزشیابی قرار گیرد. در این بررسی با درخواست وزارت بهداشت، درمان و‌آموزش پزشکی و با همکاری سازمان جهانی بهداشت، منطقه مدیترانه شرقی و شرکت فعال کارشناسان آن سازمان به منظور ارزشیابی جامع ارائه خدمات بهداشت روانی، 266 بهورز و خانه بهداشت، 91 پزشک عمومی و مرکز بهداشتی درمانی روستایی، 923 نفر مراجعه کننده به مطبهای خصوصی روانپزشکان و دیگر مراکز روانپزشکی و 737 خانوار در مناطق همجوار با مناطقی که طرح بهداشت روان در آنها اجرا شده با استفاده از 8 نوع پرسشنامه، و نیز گروههای ارزشیابی کیفی، مورد بررسی قرا رگفتند. داده‌های پژوهش به کمک روشهای آمار توصیفی ارائه گردید. نتایج نشان داد که اجرای برنامه بهداشت روانی کشور و ادغام آندر نظام مراقبتهای بهداشتی اولیه موجب شناسایی بیش از 6 هزار بیمار روانی در منطقه موردبررسی توسط بهورزان و پزشکان عمومی شده نزدیک به 80% آنان در روستا مورد درمان، آموزش یا پیگیری قرار گرفته‌اند. نگرش و آگاهی بهورزان در مورد بهداشت روانی رشد خوبی را نشان داده و بیش از 87% بیماران به جای روشهای سنتی از مراکز پزشکی برای درمان خود استفاده کرده‌اند. درمتن مقاله افزون بر شرح ریزتر پژوهش به برخی نقاط ضعف در این موارد اشاره شده است.

متن کامل [PDF 6943 kb]   (2806 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: روانپزشکی و روانشناسی
دریافت: 1391/9/21 | انتشار: 1376/11/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology

Designed & Developed by : Yektaweb