هدف:این پژوهش با هدف بررسی میزان اثربخشی آرامش عضلانی و بازسازی شناختی تحت هیپنوتیسم هوشیاری بر روی زنان مبتلا به میگرن معمولی که به دارو پاسخ مناسب ندادهاند، انجام شده است.
روش:با بهرهگیری از روش تکموردی، شش زن مبتلا به میگرن مراجعهکننده به مراکز روانپزشکی و روانشناسی شهرستان برازجان که به روش تصادفی انتخاب شده بودند، بهکمک مصاحبه بالینی، مقیاس اندازهگیری شدت درد، مقیاس اندازهگیری پریشانکنندگی درد، پرسشنامه درد مکگیل و پرسشنامه افسردگی و اضطراب بک مورد بررسی قرار گرفتند. آزمودنیها پس از ارزیابی اولیه (خط پایه) به روش آرامسازی عضلانی و بازسازی شناختی تحت هیپنوتیسم هوشیاری تحت درمان قرار گرفتند. دادههای پژوهش بهکمک نمودار و آمار توصیفی ارایه گردیده است.
یافتهها:نتایج نشان داد که این روش درمانی در مجموع میتواند فراوانی، طول حملات، شدت و پریشان کنندگی درد میگرن را کاهش دهد. بیشترین کاهش، در ابعاد شدت و پریشان کنندگی درد میگرن دیده شد و از شش آزمودنی، پنج آزمودنی بهبودی چشمگیری نشان دادند. حتی اثر بهبودی در طول دوره پیگیری، یعنی سه ماه و نیم افزایش یافت؛ گرچه یک آزمودنی اثر بهبودی اندکی نشان داد. همچنین میزان افسردگی و اضطراب همراه با سردرد میگرنی در همه آزمودنیها بهطور قابل ملاحظهای کاهش یافت.
نتیجهگیری:آرامش و بازسازی شناختی تحت هیپنوتیسم هوشیاری میتواند در کاهش شدت و پریشانکنندگی درد میگرن بیماران مبتلا به این بیماری مؤثر باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |