1- دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران
2- دانشگاهآزاد اسلامی تهران مرکز
چکیده: (12932 مشاهده)
بهداشت روانی از حوزههای مهم پژوهشی و اجرایی است. یکی از الگوهای بهداشت روانی، پیشگیری نوع سوم است. هدف این پیشگیری توان بخشی بیماران روانی در جهت سازگاری با محیط است. مراکزی همچون مراکز نیمه وقت، واحدهای پیگیری ومددکاری برای تحقق این هدف تلاش میکنند.
در واحد پیگیری بیمارستان و مرکز جامع روانپزشکی زاهدان که برای پیگیری وضعیت بیماران روانی مراجعه کننده به درمانگاه یا بستری شده در بیمارستان در بهمن ماه سال 1372 راه اندازی شد، خدمات زیر ارائه میشود:
بررسی مرتب سیر بیماری (دست کم ماهی دوبار)، کنترل همکاری در مصرف دارو، کنترل عوارض دارویی، تزریق آمپول فلوفنازین دکنویت برای بیماران اسکیزوفرنیک مزمن، معرفی جهت بستری شدن در صورت لزوم، مشاوره با بیمار و خانواده او در جهت ترغیب ادامه درمان و انجام فعالیتهای اجتماعی - شغلی و معرفی به کمیته امداد امام برای دریافت کمکهای نقدی و غیرنقدی در صورت نیاز. نتایج بدست آمده در مدت یک سال و چهار ماه پیگیری 121 بیمار روانی (20 زن 101 مرد، بامیانگین سنی 53/35 سال) که بیشتر آنها مبتلا به اسکیزوفرنیا بودند، حاکی از کاهش معنی دار تعداد دفعات بستری، افزایش همکاری در مصرفدار و بهبود عملکرد اجتماعی – شغلی پس از شروع پیگیری است. به نظرمیرسد وجود واحدهای پیگیری دربیمارستاها سطح بهداشت روانی را در جامعه ارتقاء می بخشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصيل |
موضوع مقاله:
روانپزشکی و روانشناسی دریافت: 1391/9/20 | انتشار: 1374/6/24