دوره 1، شماره 2 و 3 - ( پاييز و زمستان 1373 )                   جلد 1 شماره 2 و 3 صفحات 86-76 | برگشت به فهرست نسخه ها

Malakooti K, Bakhshani N, Zohravi T. Studying Occupational Stressors Among Hospital Employees of Zahedan University of Medical Sciences. IJPCP 1994; 1 (2 and 3) :76-86
ملکوتی کاظم، بخشانی نور محمد، زهروی طاهره. بررسی ارتباط استرسهای شغلی واختلالات افسردگی و اضطراب در کارکنان بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی . مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1373; 1 (2 و 3) :76-86

1- دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی ایران مرکز آموزشی – درمانی شهید اسماعیلی
2- دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی زاهدان
بهداشت از دیدگاه دست اندرکاران و متخصصین بهداشتی – درمانی از اهمیت خاصی برخوردار بوده و گستره آن با ادغام بهداشت روانی در مراقبتهای بهداشتی اولیه افزایش یافته است. پژوهشهای انجام شده در اینز مینه و به ویژه در قلمرو بهداشت روانی در کشور ما بسیار ناچیز است. باتوجه به اهمیت موضوع، در این پژوهش استرسهای شغلی و مشکلات روانی در 130 تن از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (78 زن و 52 مرد) که خودمسئولیت بهداشتی –درمانی بمیاران را برعهده دارند، موردبررسی قرار گرفته است. نتایج نشان داد که ارتباط میزان استرس شغلی با افسردگی و اضطراب معنی دار است، ولی در بین مشکلات روانی و میزان استرس از نظر جنسیت تفاوتی مشاهده نگردید. همچنین میزان استرس، افسردگی و اضطراب گروه کارکنان درمانی بالاتر از کارکنان اداری وبده است. به طور کلی بیشترین عوامل استرس زا، ترس از اشتباه در کار، عدم درک مشکلات شغلی کارکنان توسط رئیس و احساس حقارت نسبت به شغل محول شده، گزارش گردیده است.
دریافت: 1391/9/19 | انتشار: 1373/9/24