چکیده
هدف:آزمون ساختاریافته عینی- بالینی (OSCE) برای امتحانات جامع دستیاری و بورد تخصصی روانپزشکی بهکار گرفته میشود. در یک بررسی راهنما که با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی ایران، تهران و اصفهان در مرکز تحقیقات علوم رفتاری اصفهان انجام شد، ضمن آشناشدن دستیاران و استادان رشته روانپزشکی با این آزمون، روایی و پایایی آن بررسی گردید.
روش:این بررسی برای تعیین روایی و پایایی آزمون OSCE در روانپزشکی در پاییز 1384 در مرکز تحقیقات علوم رفتاری اصفهان انجام شد. برای این منظور یک کارگاه سه روزه تشکیل گردید. 22 نفر از استادان و 22 نفر از دستیاران در این برنامه شرکت نمودند. شش ایستگاه 10 دقیقهای طراحی گردید. برای تعیین روایی، روش روایی صوری و برای تعیین پایایی روشهای پایایی بین ایستگاهی، همسانی درونی، ضریب وابستگی و پایایی موازی بهکار برده شد.
یافتهها:میانگین کل نمرات چکلیست دستیاران 28/84 (انحراف معیار 91/11) و ضریب وابستگی بین نمرات ارزیابها (در مجموع شش ایستگاه) برابر با 96/0 و ضریب همبستگی آن 82/0 بهدست آمد. ضریب همبستگی پیرسون بین میانگین نمرههای چکلیست و نمره کلی محاسبه و ضریب همبستگی 89/0 (001/0>p ) بهدست آمد. روایی آزمون در حد بسیار خوب بود.
نتیجهگیری:آزمون شفاهی به روش OSCE برای دستیاران روانپزشکی انجامشدنی است و از روایی و پایایی مناسبی برخوردار است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |