دوره 12، شماره 3 - ( پاييز 1385 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 281-277 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hassanzadeh R, Toliati M, Hosseini H, Davari F. Relationship between Health Locus of Control and Health Behaviors. IJPCP 2006; 12 (3) :277-281
حسن‌زاده رمضان، تولیتی منصور، حسینی حمزه، داوری فرزانه. ارتباط میان منبع کنترل سلامت و رفتارهای بهداشتی. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1385; 12 (3) :277-281

1- ، E-mail: rhassanzadehd@yahoo.com

چکیده

هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر چشمداشت‌ها، افکار و منبع کنترل سلامت در کیفیت زندگی، رفتارهای بهداشتی و ارتقاء‌ سلامت بوده است.

روش‌: آزمودنی‌های پژوهش 360 نفر از دانش‌آموزان دختر دبیرستان‌های شهرستان ساری بودند که به روش نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شده بودند. داده‌ها به‌کمک پرسش‌نامه منبع کنترل سلامت و پرسش‌نامه رفتار بهداشتی گردآوری و بر پایه ضریب همبستگی پیرسون و آزمون آماری t تحلیل گردیدند.

یافته‌ها: یافته‌ها نشان دادند که بین منبع کنترل درونی سلامت و رفتار بهداشتی در زمینه‌های بهداشت فردی (05/0p< )، تغذیه (05/0p<)، ورزش (05/0p< )، خواب و استراحت (05/0p< )، و کنترل اضطراب (05/0p< ) ‌رابطه معنی‌داری وجود دارد. هم‌چنین بین رفتار بهداشتی دانش‌آموزان با منبع کنترل درونی و بیرونی سلامت تفاوت معنی‌داری وجود داشت.

نتیجه‌گیری:  افکار و منبع کنترل سلامت در کیفیت زندگی و رفتارهای بهداشتی مؤثرند.

دریافت: 1385/11/7 | انتشار: 1385/7/23