چکیده
هدف: این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی شناختدرمانی بک، مشاوره حضوری و کتابدرمانی، در درمان بیماران افسرده خفیف و متوسط انجام شده است.
روش: آزمودنیهای پژوهش را 30 نفر از مراجعهکنندگان به مراکز مشاوره دانشگاه اصفهان تشکیل دادند که با علایم افسردگی خفیف و متوسط بهکمک پرسشنامه افسردگی بک انتخاب شده و بهتصادف در سه گروه ده نفری (دو گروه درمانی و یک گروه گواه) بررسی شدند. گروه درمان حضوری در شش جلسه 45 دقیقهای (هفتگی) مشاوره به شیوه شناختی، شرکت کردند.گروه کتابدرمانی نیز کتاب «روان شناسی افسردگی برنز» را طی شش هفته مطالعه کرده و هر هفته به مدت 15 تا 20 دقیقه با درمانگر درباره شیوه انجام تکالیف و مطالب کتاب بحث کردند. برای تحلیل دادهها از روشهای آمار توصیفی و تحلیل کوواریانس بهره گرفته شد.
یافتهها: مشاوره به شیوه شناختی و کتابدرمانی هر کدام بهطور جداگانه در کاهش علایم افسردگی مؤثر بودند (001/0p< ). بین دو شیوه درمانی در کاهش علایم افسردگی بیماران تفاوت معنیداری دیده نشد.
نتیجهگیری: مشاوره به شیوه شناختی و کتابدرمانی اگر بهصورت سازمانداده شده و بر پایه نظری مناسبی اجرا شوند مؤثر و سودمند خواهند بود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |