دوره 12، شماره 4 - ( زمستان 1385 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 395-390 | برگشت به فهرست نسخه ها

Keramati K, Bolhari J, Asgharnejad Farid A. Effect of Father Loss on Behavioral Disorders in Primary School Children. IJPCP 2007; 12 (4) :390-395
کرامتی کرامت، بوالهری جعفر، اصغرنژاد فرید اصغر. اثر محرومیت از پدر بر اختلال‌های رفتاری کودکان دبستانی. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1385; 12 (4) :390-395

1- ، E-mail: oskeram@yahoo.com

چکیده

هدف:پژوهش حاضر با هدف مقایسه اختلال‌های رفتاری در میان کودکان محروم از پدر و کودکان عادی انجام شده است.

روش‌:روش پژوهش پس‌‌رویدادی است. دراین پژوهش 118 نفر از دانش‌آموزان به شیوه تصادفی ساده از میان کلیه دانش‌آموزان دبستانی شهرستان فسا انتخاب و به پرسش‌نامه اختلال‌های رفتاری راتر با دو فرم والد و آموزگار پاسخ دادند. 60 کودک (31 دختر و 29 پسر) محروم از پدر و 58 کودک (27 دختر و 31 پسر) عادی بودند. تحلیل داده‌ها به روش تحلیل واریانس، آزمون شفه، آزمون t و خی‌دو انجام شد.

یافته‌ها:بین دو گروه کودکان عادی ومحروم از پدر از نظر شیوع اختلال‌های رفتاری تفاوت معنی‌دار وجود داشت (01/0p<) و کودکان محروم از پدر نسبت به کودکان عادی از اختلال‌های رفتاری بیشتری رنج می‌بردند. به بیان دیگر آزمودنی‌های دختر محروم از پدر دراختلال رفتار ضداجتماعی (01/0p<) و ناسازگاری اجتماعی (01/0p<) با پسران محروم از پدر تفاوت معنی‌داری داشتند، درحالی‌که در دیگر متغیرها (افسردگی- اضطراب، بیش فعالی و پرخاشگری) تفاوت معنی‌دار نبود.

نتیجه‌گیری:کودکان محروم از پدر مستعد ابتلا به انواع اختلال‌های رفتاری هستند.

نوع مطالعه: پژوهشي اصيل |
دریافت: 1386/2/31 | انتشار: 1385/11/26