دوره 12، شماره 4 - ( زمستان 1385 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 358-353 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sajadifar M, Sharifi V, Amini H. Psychotic-like Ideations in a Group of University Students. IJPCP 2007; 12 (4) :353-358
سجادی‌فر محمد، شریفی ونداد، امینی همایون. باورهای شبه‌سایکوتیک در گروهی از دانشجویان. مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1385; 12 (4) :353-358

1- ، E-mail: sajadifar56@yahoo.com

چکیده

هدف:نظر به اهمیت وجود برخی تجربه‌های سایکوتیک در افراد عادی و ارتباط آن با سلامت روان این بررسی با هدف سنجش باورهای شبه‌سایکوتیک در گروهی از دانشجویان علوم پزشکی به‌‌عنوان بخشی از جمعیت عمومی و بررسی ارتباط آن با سلامت روان انجام شده است.

روش:این بررسی از نوع توصیفی- مقطعی است و در آن 150 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تهران که سابقه بیماری روانی مهمی در گذشته و حال نداشتند، به روش نمونه‌گیری در دسترس و به‌کمک پرسش‌نامه هذیان پیترز (PDI) و پرسش‌نامه سلامت عمومی (GHQ) بررسی شدند. داده‌ها به‌کمک ضریب همبستگی اسپیرمن، آزمون کولموگروف- اسمیرنوف و آزمون من- ویتنی تحلیل شدند.

یافته‌ها:این بررسی نشان داد که به‌طور متوسط هر فرد 38/9 باور شبه‌سایکوتیک را گزارش کرده است (دامنه صفر تا 28 باور). فراوانی باورهای شبه‌سایکوتیک و میزان ابعاد آن رابطه معکوسی با سلامت روان داشت (05/0p< ).

نتیجه‌گیری:در جمعیت دانشجویان، با وجود نبود بیماری مهم روانپزشکی، دامنه گسترده‌ای از باورهای شبه‌سایکوتیک دیده می‌شود و این باورها با سلامت روان ارتباط معکوس دارند.

نوع مطالعه: پژوهشي اصيل |
دریافت: 1386/2/31 | انتشار: 1385/11/26