دوره 16، شماره 4 - ( زمستان 1389 )                   جلد 16 شماره 4 صفحات 495-490 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadzadeh A, Rezaie A, Yaghoubi H, Pirkhaefi A. The Relationship between Obsessive Compulsive and Schizotypal Personality Features among University Students. IJPCP 2011; 16 (4) :490-495
محمدزاده علی، رضایی اکبر، یعقوبی حسن، پیرخایفی علیرضا. رابطه ویژگی‌‌های وسواس فکری- عملی و الگوهای شخصیت اسکیزوتایپی در بین دانشجویان . مجله روانپزشكي و روانشناسي باليني ايران. 1389; 16 (4) :490-495

1- ، E-mail: ali.mohammadzadeh@gmail.com

هدف: رابطه وسواس فکری – عملی و شخصیت اسکیزوتایپی اخیراًً مورد علاقه محققین قرار گرفته است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه فوق در نمونه‌‌های غیربالینی بود. روش: در این پژوهش همبستگی، 262 نفر به روش نمونه‌‌گیری تصادفی انتخاب و مورد آزمون قرار گرفتند. شرکت‌کننده‌‌ها به فرم الف مقیاس صفات اسکیزوتایپی (STA) و پرسش‌نامه پادوا (PI) پاسخ دادند. یافته‌‌ها: وسواس فکری- عملی و صفات اسکیزوتایپی در جمعیت غیربالینی، همبستگی متقابلی با یکدیگر نشان دادند. نتایج تحلیل رگرسیونی چندمتغیره نشان داد از بین مؤلفه‌‌های سه‌‌گانه شخصیت اسکیزوتایپی، مؤلفه‌‌های سوءظن پارانوئید / اضطراب اجتماعی و هم‌چنین تجارب ادراکی غیرمعمول، بیشترین رابطه را با وسواس فکری- عملی دارند. از بین مؤلفه‌‌‌های چهارگانه وسواس فکری- عملی، مؤلفه‌‌های عدم کنترل بر فعالیت‌های ذهنی و آلودگی دارای قدرت پیش‌‌بینی شخصیت اسکیزوتایپی بودند. نتیجه‌‌گیری: به‌نظر می‌‌رسد مؤلفه‌‌های مشترکی بین ویژگی‌‌های وسواسی و اسکیزوتایپی وجود دارد. این یافته‌‌ها در راستای پژوهش‌های پیشین با نمونه‌‌های بالینی و بر اساس فرضیه طیف اضطراب- روان‌‌گسستگی تفسیر گردید.

نوع مطالعه: علمي كوتاه | موضوع مقاله: روانپزشکی و روانشناسی
دریافت: 1390/4/12 | انتشار: 1389/11/26