چکیده
هدف: این بررسی با هدف مقایسه کیفیت خواب جانبازان شیمیایی و گروه گواه انجام شده است.
روش: در این بررسی 78 جانباز و 65 نفر بهعنوان گروه گواه بهکمک پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبورگ ((PSQI از نظر کیفیت خواب بررسی شدند. دادههای گردآوری شده با بهرهگیری از آزمونهای آماری t ، خیدو و دقیق فیشر تحلیل گردیدند.
یافتهها: 73 نفر (93%) از جانبازان و 39 نفر (60%) از گروه گواه دارای کیفیت نامناسب خواب بودند (001/0p< ). مقیاسهای فرعی این پرسشنامه نشان داد که فراوانی نسبی غیرطبیعی بودن توصیف فرد از خواب، تأخیر در به خواب رفتن، طول مدت خواب، اختلالهای خواب، و عملکرد صبحگاهی در جانبازان شیمیایی در مقایسه با گروه گواه بیشتر است (05/0p< ). میانگین فاصله زمانی رفتن به رختخواب تا خوابیدن در جانبازان شیمیایی (31 ±46 دقیقه) در مقایسه با گروه گواه (17/32 ±30/32 دقیقه) بیشتر بود (01/0p< ). اگرچه طول مدت خواب مفید در جانبازان شیمیایی (53/1± 32/5 ساعت) در مقایسه با گروه گواه (53/1±61/5 ساعت) کمتر گزارش شد، این تفاوت از نظر آماری معنیدار نبود.
نتیجهگیری: شاید بتوان نامناسبتربودن کیفیت خواب در جانبازان شیمیایی را در مقایسه با گروه گواه، به علت ابتلای جانبازان به اختلالهای روانپزشکی همچون افسردگی و اضطراب و همچنین ابتلا به بیماری مزمن ریه دانست.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |