هدف: هدف از انجام این پژوهش، بررسی میزان تأثیر اطلاعرسانی بر سطح اضطراب و بهبود بدنی بیماران پس از عملهای جراحی فتق، بواسیر و صفرابرداری بود.
روش: در این پژوهش 180 آزمودنی آمادهی عمل جراحی به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی (86= n) و گواه (94= n) جای داده شدند و مورد بررسی قرار گرفتند. در حالی که همهی بیماران به پرسشنامهی اضطراب حالت- صفت اشپیل برگر در دو نوبت، روز پیش از عمل و یک ساعت پیش از عمل، پاسخ دادند، اطلاعرسانی در مورد عمل جراحی و مراقبتهای معمول پرستاری به دو صورت نوشتاری و گفتاری تنها برای گروه آزمایشی انجام شد. دادههای پژوهش بهکمک آزمونهای آماری t و تحلیل واریانس تحلیل گردید.
یافتهها: این بررسی نشان داد که اطلاعرسانی در مورد بیماران گروه آزمایشی، سطح اضطراب حالت را کاهش داده، فرایند بهبود بدنی را تسریع کرده و میزان درد و مصرف مسکن را پایین آورده است. اطلاعرسانی نه تنها اضطراب بیماران تحت عمل جراحی را کم کرد بلکه شاخصهای فیزیولوژیک مانند فشار خونهای سیستولیک و دیاستولیک و سرعت ضربان قلب را نیز کاهش داد.
نتیجه: اطلاعرسانی سبب افزایش پیشبینیپذیری و کاهش اضطراب میشود و با افزایش «مسؤلیتپذیری»، فرآیند بهبود جسمانی بیماران را تسریع میکند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |