هدف: نظر به اهمیت بررسی جنبههای بهزیستی افراد و نقش آن در سلامت بدنی و روانی آنان، این پژوهش با هدف بررسی روایی و پایایی مقیاس بهزیستی روانشناختی ریف انجام گردیده است.
روش: در یک بررسی توصیفی- مقطعی 145 دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر (96 زن و 49 مرد) که به روش نمونهگیری طبقهای- تصادفی انتخاب شده بودند، به پرسشهای مقیاسهای بهزیستی روان شناسی ریف، مقیاس رضایت از زندگی، پرسشنامه شادمانی آکسفورد و مقیاس عزتنفس روزنبرگ پاسخ دادند. دادهها بهکمک روشهای آماری توصیفی و ضریب همبستگی تحلیل شدند.
یافتهها: ضریب پایایی بهروش بازآزمایی مقیاس بهزیستی روانشناختی ریف 82/0 و خردهمقیاسهای پذیرش خود، روابط مثبت با دیگران، خودمختاری، تسلط بر محیط، زندگی هدفمند و رشد شخصی بهترتیب 71/0، 77/0، 78/0، 77/0، 70/0 و 78/0 بهدست آمد که از نظر آماری معنیدار بود (001/0p<). همبستگی مقیاس بهزیستی روانشناختی با مقیاس رضایت از زندگی، پرسشنامه شادکامی آکسفورد و پرسشنامه عزتنفس روزنبرگ بهترتیب 47/0، 58/0 و 46/0 بهدست آمد (001/0p<).
نتیجـهگیری: مقیاس بهزیستی روانشناختی ریف از روایی و پایایی مناسبی برخوردار است و برای سنجش بهزیستی روانشناختی دانشجویان ایرانی مناسب است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |